detector.media
13.05.2010 16:00
Українці з Росії просять Медведєва та Януковича збільшити в РФ кількість українських телеканалів

Представники української діаспори у Росії звернулися до президента РФ Дмитра Медведєва та президента України Віктора Януковича щодо розширення інформаційної присутності українських телеканалів у Росії та створення в Україні спеціалізованого телеканалу української музики з мовленням на іноземні країни.

 

Звернення ініціювали представники Земляцтва вихідців з Хмельницької області у Москві. Їх підтримало товариство української культури Хабаровського краю «Зелений клин», Сахалінська регіональна громадська організація українців «Київська Русь», Лазаревський Центр української культури з міста Сочі, Ярославська регіональна громадська організація української культури «Український центр "Просвіта"», редакція сайту української діаспори в Росії «Кобза» і діловий клуб «Україна-Санкт-Петербург».

 

Автори тексту просять пана Медведєва розглянути можливість збільшення кількості українських каналів, що транслюватимуться у Росії.

 

«Переконані, що такий крок послужить важливим інструментом збереження і поглиблення стосунків дружби і взаємної довіри між народами України і Росії», - зазначають представники діаспори і висловлюють сподівання, що питання про інформаційну присутність українських телеканалів в РФ обговорюватиметься президентами обох країн під час візиту Дмитра Медведєва до Києва, що запланований на 17 та 18 травня.

 

«Окрім традиційних суспільно-політичних телеканалів, у нас існує реальна потреба в спеціалізованому музичному каналі, який би транслював сучасну музику з України. Адже саме молодь - це майбутнє України. І, навіть перебуваючи за межами країни, молодь в такий спосіб зможе зберігати зв'язок з Батьківщиною, а також нести українську культуру в міжнародне співтовариство», - зазначають автори звернення.

 

«Закликаємо Президента Віктора Януковича, культурну і музичну спільноту, а також небайдужих медіабізнесменів і медіаменеджерів України підтримати дану ініціативу і взяти участь в створенні спеціалізованого телеканалу української музики з мовленням на зарубіжні країни», - відзначають представники діаспори.

 

З повним текстом звернення можна ознайомитися тут.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY