detector.media
12.05.2010 15:18
У Каннах стартує 63 міжнародний кінофестиваль

Сьогодні, 12 травня, у Франції відкривається 63 міжнародний Каннський кінофестиваль.

 

Упродовж 11 днів свої твори представлять режисери з усього світу. У конкурсній програмі заявлено картину «Ірландський маршрут» британського класика Кена Лоуча, «Краса» Алехандро Гонсалеса Іньярріту, «Поезия» Лі Чан Дона, «Гнів» Такеши Китано, «Перевірену копія» Аббаса Кіаростамі, а також спеціально скорочену версію «Утомленных солнцем - 2» Нікіти Міхалкова. Відкриє кінофорум бойовик Рідлі Скотта «Робін Гуд» за участі Рассел Кроу та Кейт Бланшет.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», цього року вперше в історії України в офіційній програмі фестивалю заявлені два ігрові фільми. Це картина «Щастя моє» Сергія Лозниці (Україна-Німеччина-Голландія), що разом з 17-ма претендентами змагатиметься за перемогу у головному конкурсі. Також у програмі спеціальних показів бере участь новий фільм Отара Іоселіані «Шантрапа» (Україна-Франція) з Богданом Ступкою. Цього року до позаконкурсної програми увійшли такі картини, «Ти стрінеш високого темного незнайомця» Вуді Аллена з Наомі Уоттс та Антоніо Бандерасом чи «Гроші ніколи не сплять» з Майклом Дугласом.

 

«Участь фільму в Каннському фестивалі, - коментує продюсер фільму Олег Кохан (SOTA Cinema Group) - це, перефразовуючи Ейнштейна, та точка опори, що дає можливість перевернути свідомість багатьох людей, і не лише сінефілів».

 

У картині Сергія Лозниці викладено історію поневірянь водія-дальнобійника Георгія, у ролі якого знімався актор Віктор Нємєц. Він збився з траси, і шукаючи дороги, а тому має нагоду поспілкуватися з квітом російсьеої провінції - ветераном Великої вітчизняної війни, дівчинкою-повією, міліціонерами та циганкою.

 

 

 

 

 

 

 Кадри з фільму Сергія Лозниці

 

 

Ще три вітчизняні стрічки буде представлено в українському павільйоні, який втретє працюватиме на Каннському кіноринку у Віллаж Інтернасьйональ. Це «Чоловік моєї вдови» Леоніда Горовиця, «Дніпро» Олександра Шапіро та документальний фільм «Три історії Галичини» Ольги Онишко. Про це під час прес-конференції щодо Канського фестивалю повідомив директор Української кінофундації Андрій Халпахчі.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY