detector.media
07.05.2010 13:20
ІМІ та КНМП готові надавати юридичну підтримку журналістам, які заявили про цензуру

Підтримку журналістам «1+1» та СТБ, які виступили проти цензури та тиску, висловив «Інститут масової інформації» та Комітет Київської незалежної медіа-профспілки.

 

У зверненні ІМІ зазначено:

 

«Ми готові надавати правову допомогу журналістам, які стикнулися з цензурою та тиском в редакціях, консультувати та захищати їхні професійні та трудові права у випадку судових спорів. Детальна інформація за телефоном +38 044- 566-15-34».

 

Також ІМІ нагадує, що продовжує моніторити ситуацію з порушенням прав журналістів з метою збору публічної і інсайдерської інформації про всі факти цензури, політичного та економічного тиску в українських медіа. Інформувати про це ІМІ обіцяє українську громадськість, а також іноземних партнерів ІМІ з міжнародної правозахисної мережі IFEX.

 

«Зважаючи на ситуацію, яка складається в інформаційному просторі України, ми наголошуємо, що оприлюднення фактів порушення прав журналістів, журналістська солідарність та правильна правова позиція є головними інструментами у боротьби проти цензури», - йдеться у зверненні ІМІ.

 

Солідарність з колективом телевізійної служби новин «1+1», який відверто заявив про встановлення цензури на каналі, висловила КНМП.

 

«Ми готові надати юридичну і організаційну підтримку нашим сміливим коллегам, - зазначають представники КНМП. - Ми закликаємо всіх журналістів України підтримати колег одного з найбільших телеканалів. А також закликаємо не мовчати, якщо в інших засобах масової інформації виявлятимуться спроби знищити свободу слова. Лише усі разом ми можемо дати відсіч новим спробам перетворити нас на пропагандистів та інформаційних убивць».

 

КНМП також застерігає власників і адміністрацію телеканалу «1+1» від репресій проти журналістів: «В протилежному випадку протести наших колег в Україні можуть набути масового характеру».

 

Нагадаємо, напередодні, 6 травня, журналісти «1+1» розповсюдили відкритий лист щодо  запровадження цензури на каналі. Наступного дня, 7 травня, про системну цензуру заявили журналісти програми «Вікна» телеканалу СТБ.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY