detector.media
04.05.2010 11:01
Обама: 2009 рік − несприятливий для свободи слова

Президент США Барак Обама назвав минулий рік несприятоивим для свободи слова в усьому світі. З такою заявою він виступив з нагоди Всесвітнього дня свободи преси, який відзначався 3 травня, пише інтернет-видання «Українська правда» з посиланням на «Інтерфакс».

 

«Тоді як люди одержали більший доступ до інформації через інтернет, мобільні телефони й інші засоби зв'язку, уряди в таких країнах, як Китай, Ефіопія, Іран і Венесуела обмежували свободу слова, не даючи повного доступу до використання цих технологій», - говориться в заяві.

 

«Торік співробітників ЗМІ убивали за їхню діяльність частіше, ніж у будь-якому іншому році недавньої історії», - підкреслює президент, особливо відзначаючи убивства більш 30 журналістів на Філіппінах, у провінції Магуінданао.

 

Серед країн, де вбивства журналістів відбуваються найчастіше, президент США назвав Росію, Сомалі, Мексику і Гондурас.

 

Обама зазначив, що вбивцям журналістів найчастіше вдається уникнути відповідальності, що відбувається «у дев'ятьи з десяти випадків». У зв'язку з цим він закликав уряди різних країн уважніше поставитися до цієї проблеми.

 

Він також нагадав, що усе більше журналістів і блогерів опиняються під вартою в усьому світі.

«Уряди Білорусі, Бірми, Китаю, Куби, Еритреї, Північної Кореї, Тунісу, Узбекистану і Венесуели засуджують до тюремного ув`язнення журналістів, які критикують  керівників уряду і їхню політику», - зазначив Обама.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY