detector.media
30.04.2010 15:50
Шантажиста Бектурсунова засудили до 5 років. Тепер Бектурсунов судитиметься зі ЗМІ

30 квітня Шевченківський районний суд міста Києва оголосив вирок Роману Кислову, затриманому в лютому 2009 року за вимагання 250 тисяч доларів у керівника умовного Київського медіахолдингу Кабзека Бектурсунова.

 

Як повідомляє прес-служба Київського медіахолдингу, згідно з рішенням суду на Романа Кислова очікують 5 років позбавлення волі (ст.189 ч.2 ККУ і ст.34 ч.1 ККУ), а його спільницю Анастасію Гоженкову - 4 роки (ст.189 ч.2 ККУ).

 

Як повідомляла ТК, 3 лютого 2009 року в Києві за вимагання 250 тисяч доларів були затримані головний редактор сайту «Громадська прокуратура України» Роман Кислов і студентка Анастасія Гоженкова, а також порушена кримінальна справа.  5 лютого 2009 року була порушена ще одна кримінальна справа - за фактом розбещення неповнолітньої Гоженкової (за непоширення цієї інформації начебто і вимагалися гроші у пана Бектурсунова). Інформація про те, що ця справа була закрита не підтвердилася.

 

Казбек Бектурсунов, коментуючи судове рішення, заявив, що найближчим часом подасть позови на ЗМІ, які друкували непідтверджені подробиці справи про розбещення неповнолітньої. «Сегодня Шевченковский районный суд создал прецедент  объективного рассмотрения не только отрытого вымогательства, а и справедливого наказания псевдожурналистов, поскольку с большим уважением отношусь к журналистике и к настоящим журналистам. В ближайшее время я подам судебные иски на СМИ, которые вопреки нормам журналистской этики опустились до уровня публикаций непроверенных данных, а также к чиновникам в погонах, прикрывающим вымогателей в журналисткой шкуре», - заявив він.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY