detector.media
23.04.2010 15:00
Глава МВС: міліція має бути відкритою для ЗМІ

Глава МВС Анатолій Могильов закликав правоохоронців бути максимально відкритими для ЗМІ, пише інтернет-видання «Кореспондент.net» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

 

Виступаючи на колегії МВС України міністр зазначив:

 

«Ви всі маєте бути максимально відкритими для преси, будь-який факт, гідний уваги, повинен освітлювати в пресі», - сказав міністр. Він наголосив: чим більше міліція мовчить, тим більше це обростає чутками.

 

Анатолій Могильов підкреслив, що громадська думка про міліцію формується за результатами її роботи:

 

«Якщо за основними напрямами нормально працюватимемо, то і громадська думка буде нормальною».

 

Нагадаємо, 25 березня  Міністерство внутрішніх справ видало наказ №88 «Про вдосконалення взаємодії органів внутрішніх справ із засобами масової інформації», який  вимагає від керівників міліції дій для забезпечення безпеки журналістів та поліпшення роботи з медіа. Пункт 3.4 наказу передбачає, що у разі скоєння протиправних дій відносно представників засобів масової інформації, інших резонансних подій за їх участю забезпечити негайне прибуття до місць таких подій керівників ГУМВС, УМВС, міськрайлінорганів та відповідних підрозділів по зв'язках з громадськістю з метою здійснення контролю за дотриманням прав журналістів і терміново доповісти про такі події Міністру внутрішніх справ України.

 

Однак під час прес-конференції в Українському домі, що відбулася 8 квітня, представники міліції не втручалися у дії охоронців, які завдавали болю журналісту Нового каналу Сергію Кутракову.

 

20 квітня Прокуратура Шевченківського району міста Києва порушила кримінальну справу за фактом умисного перешкоджання законній професійній діяльності журналіста Нового каналу Сергія Кутракова (частина 1, стаття 171 Кримінального кодексу України).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY