detector.media
23.04.2010 12:28
Нацрада, як і телеканали, не в захваті від можливого підвищення податку на рекламу

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення поділяє побоювання керівників телекомпаній і буде намагатися  захистити їх від непомірного податкового тиску. Про це заявили члени Національної ради на зустрічі з топ-менеджерами загальнонаціональних каналів 22 квітня, повідомляє прес-служба Нацради.

 

Представники телеканалів наголосили: якщо податок на рекламу зросте, то призведе до краху вітчизняної телевізійної галузі, яка ще не встигла оговтатися від нещодавньої кризи.

 

Інше питання, яке турбує телевізійників, - впровадження цифрового телебачення та врахування інтересів вітчизняних мовників при ухваленні Плану його впровадження. Голова Нацради Володимир Манжосов, який є членом Міжвідомчої комісії з питань впровадження цифрового мовлення, пообіцяв, що він докладе максимум зусиль, аби позиція Нацради та пропозиції телеіндустрії були враховані при розробці Плану впровадження.

 

Телеканали також скаржилися на діяльність Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі. На думку обох сторін, законодавство у цій сфері є занадто консервативним і не відповідає європейським стандартам.

 

Водночас Нацрада наголосила, що не закриватиме очі на порушення законодавства телемовниками. Зокрема і статті 10 (вживання мов в інформаційній діяльності телерадіоорганізацій) закону «Про телебачення і радіомовлення», а також закону «Про рекламу».

 

За інформацією ТК, зустріч мала ознайомчий характер: мовники знайомилися з новим керівництвом Нацради. «Єдина домовленість, якої досягли, що треба частіше зустрічатися й обговорювати проблемні питання», - прокоментувала «Детектор медіа» зустріч з телеканали член Нацради Тетяна Лебедєва.

 

Робоча зустріч членів Нацради з керівниками телеканалів відбувалася в закритому режимі без преси. У ній взяли участь від Нацради: голова Володимир Манжосов, заступник голови Лариса Мудрак, члени Тетяна Лебедєва і Віталій Шевченко; від телеканалів: виконавчий директор Індустріального телевізійного комітету Катерина Котенко, голова правління «Інтера» Сергій Созановський, генеральний директор «1+1» Олександр Ткаченко, заступник генерального директора «1+1» Максим Варламов і директор з розвитку «1+1» Олег Черниш,  генеральний директор Нового каналу Ірина Лисенко, генеральний директор ІCTV Олександр Богуцький, голова правління СТБ Володимир Бородянський і віце-президент СТБ Анатолій Максимчук, директор з розвитку ТЕТу Марія Пінчук, генеральний продюсер M1 Валентин Коваль, директор з розвитку ТРК «Україна» Андрій Мальчевський, генеральний директор К1 Сергій Затула.

 

Це друга неформальна зустріч оновленого складу Нацради з індустрією. Перша, нагадаємо, відбулася 12 квітня з дистрибуторами іноземних телеканалів. Найближчим часом Нацрада планує провести зустрічі в такому форматі з радійниками та провайдерами програмної послуги.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY