detector.media
23.04.2010 11:47
Речник Мінфіну: Ми не плануємо збільшувати податок на рекламу

Уряд не планує збільшувати податок на рекламу в 42 рази. Про це на нараді з питань формування державного бюджету України в Комітеті Верховної Ради з питань свободи слова та інформації 23 квітня сказав речник Міністерства фінансів Андрій Боєчко.

 

«Я не знаю, звідки ви це взяли. Ми не планували і не плануємо збільшувати податок на рекламу», - висловив він позицію Міністерства фінансів. Цю заяву присутні на нараді зустріли оплесками.

 

Член Комітету з питань свободи слова та інформації Юрій Стець подякував за оперативну реакцію на те, як галузь зреагувала на імовірне збільшення податку на рекламу в 42 рази, тому що в Україні це єдиний податок на витрати.

 

Перший заступник голови парламентського комітету Андрій Шевченко зазначив, що в багатьох країнах податку на рекламу не існує, Росія також його відмінила. Але це не єдина проблема медійної галузі, за його словами, яка стоїть на порядку денному. Зокрема потребує вирішення й питання розмитнення фільмів, бо без її вирішення потерпає медійна галузь.

 

Тим часом, представник президента у Верховній Раді, депутат від Партії регіонів Юрій Мірошніченко підтвердив в ефірі «Шустер Live» 22 квітня інформацію про те, що уряд планує збільшення податку на рекламу в 42 рази. «Це ще не є закон. Це є пропозиції уряду, які будуть дуже ретельно розглядатися у парламенті», - цитує його слова «Українська правда». На його думку, «цей податок, навіть якщо він буде збільшений, суттєво не вплине на доходну частину бюджету».

 

Нарада з питань формування держбюджету, організована парламентським Комітетом з питань свободи слова та інформації, була присвячена імовірному збільшенню податку на рекламу в 42 рази. У ній взяли участь віце-спікер Микола Томенко, перший заступник голови Комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко, члени комітету Микола Баграєв, Юрій Стець, Олена Кондратюк, Віктор Уколов, представники телеканалів - голова правління СТБ Володимир Бородянський і заступник генерального директора «1+1» Максим Варламов, голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Володимир Манжосов, заступник голови Державного комітету телебачення та радіомовлення Володимир Горобцов, медіаексперти та медіаюристи.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY