detector.media
22.04.2010 16:05
У США фільм виробництва Star Media здобув платину фестивалю Worldfest

Молодіжна комедія «О, счастливчик!» виробництва Star Media завоювала другу за значимістю нагороду Міжнародного фестивалю незалежного кіно (WorldFest Houston Film Festival) - Platinum Remi Award.

 

Цей приз картина виборола з-поміж 3500 стрічок.

 

Раніше українську комедію нагородили призом за операторську роботу на фестивалі кінематографічних дебютів «Дух вогню».

 

Нагороди Міжнародного фестивалю незалежного кіно Star Media отримує вже третій рік поспіль. В 2009 році Platinum Remi дісталася картині «Несколько призрачных дней». Роком раніше головну нагороду, Grand Remi Award, представники журі фестивалю вручили телефільму «Внеземной».

 

«Всі три фільми, які ми представляли в Х`юстоні, належать до одного жанру, фантастичне драмеді. У всіх трьох є присутні елементи фантастики, містики, гумор і драматичні епізоди, - коментує продюсер фільму Юрій Мінзянов. - "Змішувати" всі ці жанри в Америці люблять, а у нас подібні роботи знімають не так часто і багато. Тому я дуже радий, що  «О, счастливчик!» оцінили, зрозуміли притаманні здебільшого нашому менталітету іронію і пародійність. Сюжет фільму  універсальний: історія, що трапилася з нашим головним героєм Славіком могла відбутися в будь-якій країні. Запропоновану нами кінематографічну мову зрозуміли і в Азії, і в Європі, і в США».

 

«О, счастливчик!» - полнометражний  художній фільм, знятий за мотивами повісті Дмитра Олійника «Вісь координат». Режисер - Едуард Паррі («Жовтий дракон»), сценарій написав Олександр Зеленко.

 

Worldfest  - один з трьох найвідоміших кінофестивалів у США, на якому свої картини представляють виробники кіно- і відеофільмів.

 

Програма включає  12 конкурсів в понад 200 підкатегоріях. Нагороди отримує п'ята частина заявлених робіт.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY