detector.media
21.04.2010 12:46
У Росії незареєстровані інтернет-ЗМІ звільнять від відповідальності

Незареєстровані як ЗМІ інтернет-ресурси не притяггуватимуть до відповідальності за розповсюдження недобросовісної інформації, повідомляє РІА Новости.

 

Проект постанови про практику застосування судами закону «Про ЗМІ» обговорили представники Верховного суду РФ 20 квітня. Згідно з постановою інтернет-сторінки не підлягають обов'язковій реєстрації як засоби масової інформації, оскільки при передачі різних фактів через сайти відсутня продукція ЗМІ. З цієї ж причини осіб, які розповсюджують інформацію в інтернеті, неможливо притягти до відповідальності. Також відзначається, що до сайтів не можна застосовувати правила розповсюдження реклами, які діють стосовно телерадіопрограм.

 

При цьому представники Верховного суду відзначили, що закон «Про ЗМІ» не дозволяє відмовити в реєстрації сайту як засобу масової інформації, якщо з таким проханням звернеться засновник. У цьому випадку у вихідних даних сторінки необхідно зазначати орган, який зареєстрував,  і реєстраційний номер.

 

Представник Генпрокуратури РФ Сабір Кехлєров, який також брав участь в обговоренні проекту, заявив, що відповідальність за розповсюдження інформації повинні нести всі, хто її ретранслює, незважаючи на те, має сайт офіційну реєстрацію чи ні.

 

Нова постанова має бути прийнята найближчим часом.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY