detector.media
19.04.2010 17:22
Випусковим редактором «Вікон-новин» замість Попова став Мамаєв (ОНОВЛЕНО)

Випусковим редактором програми «Вікна-новини» замість Сергія Попова став Сергій Мамаєв. Про це ТК повідомив шеф-редактор інформаційної служби СТБ Олексій Мустафін.

 

За його словами, наразі невідомо, хто саме замінить Сергія Попова на посаді ведучого. Нагадаємо, нещодавно Сергій Попов залишив канал і очолив департамент інформаційного мовлення ТРК «Україна».

 

«Ми шукали не просто редактора, а редактора, який готовий працювати у стилістиці та форматі «Вікон». Нам здалось, що досвід Сергія найкраще пристосований до цього формату. Окрім того, нам сподобалось, що він висловив зацікавленість і готовність у ньому працювати», - зазначив пан Мустафін у коментарях ТК.

 

На запитання, чи поповнять штат СТБ новинарі К1, адже Сергій Мамаєв раніше очолював новини «Один день», Олексій Мустафін зазначив: «Я б не поділяв журналістів за принципом команди одного чи іншого каналу. Кожен канал формує команду своїх новин під себе. Хочу нагадати, що коли я переходив на СТБ у «Вікна», нікого з собою не приводив. Тому що вважаю, що на «Вікнах» працюють професійні журналісти, і я зацікавлений, щоб вони продовжували працювати. Для нас великою втратою є те, що Сергій перейшов на інший канал, і нам би не хотілось зазнати подібних втрат у майбутньому».

 

Також пан Мустафін не коментує чутки щодо переходу частини команди «Вікон» на нові проекти Сергія Попова у групі «Україна». Однак зазначив, що нині заяву на звільнення написав лише Сергій Попов.

 

 

Як розповів ТК Сергій Мамаєв, він погодився прийняти пропозицію СТБ, через те, що вважає новини «Вікон» одними з найкращих в Україні: «Тут працює один з найпотужніших творчих колективів. Це цікавий досвід».

 

Щодо нинішніх обов'язків ві зазначив: «Мені зараз треба увійти у формат «Вікон» (він трохи інший) і технологічно зрозуміти, як це працює. Звичайно, є звичка до аудиторії каналу і відбору тем: якщо "Один день" працював для чоловічої аудиторії 14-49, то тут - жіноча аудиторія. Це інший формат, і він мені цікавий. Головним завданням для мене є порозумітися з колективом проекту, стати гвинтиком цієї системи».

 

Нагадаємо, Сергій Мамаєв став шеф-редактором UBR у листопаді 2009 року, однак 1 березня залишив канал. Раніше працював заступником головного редактора з інформаційної політики НІСу (новинний продакшн групи «Інтер»), головним редактором інформаційної програми «Один день» на К1. З НІСу пішов 5 жовтня 2009 року після закриття інформаційного мовлення на К1.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY