detector.media
11.04.2010 15:30
На журналіста ОДТРК тиснуть через синхрон, де чиновник переплутав Мирного з Шевченком

Генеральний директор Одеської обласної Державної телерадіокомпанії (ОДТРК) Оксана Матюх має намір оголосити догану журналісту Одеського обласного радіо Богдану Осінському через його репортаж про покладання квітів до пам'ятника Тарасу Шевченка 9 березня, повідомляє «Інститут масової інформації».



Відповідаючи на питання кореспондента, заступник голови Одеської облдержадміністрації Петро Хлицов заявив, що роман «Хіба ревуть воли, як ясла повні?» належить перу Тараса Шевченка:


«Ви знаєте, всі знають "Хіба ревуть воли, як ясла повні", "Кобзар"  всі ми проходили, всі ми знаємо, діти вчать у школі, зараз це більш активно вчать. Це потрібно і правильно. Майбутнього без минулого не буває».

 

«Як і будь-який журналіст на моєму місці я просто не зміг закрити очі на цей факт. Тому підготував сюжет, в якому представив пряму мову чиновника без купюр», - розповів пан Осінський. 



За десять днів після виходу репортажу в ефір керівництво телерадіокомпанії разом з головним редактором редакції радіомовлення Геннадієм Степаненком почали активно збирати пояснювальні записки з приводу того, яким чином сюжет потрапив у випуск новин. Для застосування санкцій двічі проводили засідання Цехового профкому радіо, який відхилив подання адміністрації про винесення догани Осінському. 



«Керівництво мотивувало висунення мені догани тим, що я не вичитав матеріал, що не вніс корективи. Оскільки репортаж я робив з місця події і начитував його телефоном, то для корекції не мав часу. Журналістам не вистачає комп'ютерів для того, щоб зробити матеріал. Нам доводиться просити секретарок або інший персонал, щоб написати текст. Оскільки я є членом профкому, мені догану не винесли. Проте менеджмент ОДТРК мають намір її оголосити випускому редактору Олесі Кіпер, яка на момент виходу репортажу була випусковим редактором і поставила його в ефір», - розповів в коментарі ІМІ журналіст.



«З метою дискредитації в очах колег і тиску на мене проводяться регулярні збори коллективу»,- заявляє журналіст.

 

Якщо все ж таки догану буде Осінському винесено, він має намір звернутися з відповідним позовом до суду, в українські та міжнародні правозахисні журналістські організації, комітет Верховної Ради України з питань свободи cлова.

 

ТК сподівається отримати коментар Оксани Матюх.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY