detector.media
05.04.2010 19:05
В Думу РФ внесено законопроект із забороною ЗМІ передавати заяви терористів

В Держдуму Російської Федерації внесено законопроект, який забороняє ЗМІ в будь-якій формі відтворювати заяви терористів, повідомляє «Главред» з посиланням на «Газету.ru».

 

Як пояснив автор законопроекту, депутат від «Єдиної Росії» Роберт Шлегель, пропонується внести в чинний закон «Про засоби масової інформації» відповідну поправку, згідно з якою заборонено «поширення будь-яких матеріалів від імені осіб, що перебувають у розшуку  чи яких засуджено за обвинуваченням у причетності до терористичної діяльності».

 

Парламентарій зазначає, що безпосереднім приводом для появи такого законопроекту стало висвітлення в деяких ЗМІ нещодавніх терактів у московському метро, що забрали життя 40 осіб.

 

«Неприпустимо, щоби найбільші видання надавали трибуну вбивці й терористу Доку Умарову, який перебуває у федеральному розшуку. Причому робили це двічі в один день, практично одразу після теракту», - зауважує Шлегель. Зрештою, стверджує він, «повсюдне надання слова терористу одразу після того, як за його наказом було вбито людей - це образа пам'яті загиблих, образа їхніх родичів, яким, певен, є сказати не менше, ніж Доку Умарову». «На мій погляд, новини про бойовиків мають зводитися до повідомлень про їх знищення», - заявив депутат.

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY