detector.media
02.04.2010 12:21
Міжнародний фестиваль правозахисного кіно завершується у Києві
Міжнародний фестиваль правозахисного кіно завершується у Києві
У Києві завершується Міжнародний фестиваль документальних фільмів про права людини Docudays. UA. В п’ятницю увечері демонструватимуть стрічки-переможці. Окремо відзначено найкращий творчий та правозахисний підходи

«Правозахисне журі» нагородило стрічку «Бірма ВЖ - репортаж із закритої країни». А головний приз «творчого журі» отримала українська картина режисера Максима Васяновича «Мама померла у суботу на кухні».

 

Хоча в складі журі працювала програмний директор Лейпцизького фестивалю документального кіно Гріт Лемке, німецькі фільми не отримали жодної відзнаки. Втім, низка картин з ФРН вразили самих конкурсантів.

 

Пірс Аполонівки

 

Український режисер Дмитро Тяжлов відзначив німецький фільм про Севастополь «Пірс Аполонівки» як найсильнішу з робіт з ФРН. Тяжлов зауважує, що набагато легше знімати там, де режисер не живе.

 

Жінка з п'ятьма слонами

 

Режисеру Томасу Лаутербаху, який представляв в українській столиці свою роботу «Оплот гріха», найбільше сподобалась у творчому конкурсі німецька картина «Жінка з п'ятьма слонами». У ній йдеться про Світлану - перекладача російської літератури німецькою: «Вразила головна героїня, яка наче зберегла щось в собі, що багато людей вже втратили».

 

Оплот гріха

 

Героїня ж стрічки Лаутербаха - мусульманка, яка живе на півдні Німеччини. Режисер сказав «Німецькій хвилі», що фільм емоційніше сприймав глядач у ФРН: «Більшість людей були зачаровані тією щирістю, коли жінки розповідали про свої проблеми».

 

Далі фестиваль документального кіно вирушить у регіони України.

 

Ольга Веснянка, радіо «Німецька хвиля»

 

Фото - www.dw-world.de

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY