detector.media
25.03.2010 19:48
Axel Springer та Ringier AG об’єдналися та зацікавилися медіаактивами в Україні

Східноєвропейський медіахолдинг німецького концерну Axel Springer AG та швейцарської компанії Ringier AG зацікавлений у купівлі медіаактивів в Україні, повідомляє УНІАН.

 

Про це представники компаній заявили вчора під час прес-конференції в Цюриху, на якій оголосили про об`єднання своїх східноєвропейських активів для створення одного із найбільших холдингів у цьому регіоні.

 

Компанії планують об`єднати свої активи в Польщі, Чехії, Словаччині, Сербії та Угорщині й зацікавлені у подальшому розвитку спільної компанії, в якій кожна з них отримає по 50%.

 

Серед можливих регіональних напрямків експансії називалися Україна та Румунія.

 

Медіахолдинг після згоди антимонопольних органів має бути створений до 2011 року.

 

Дохід майбутньої компанії зі штаб-квартирою в Цюриху становитиме понад 400 млн. євро, EBITDA - більш як 60 млн. євро.

 

Холдинг, в якому працюватиме майже 5 тисяч осіб, об`єднає більше ста друкованих ЗМІ та 70 інтернет-ресурсів у п`яти державах Східної Європи.

 

У 2013-2015 роках заплановано вихід холдингу на IPO.

 

Створений в 1946 році Axel Springer AG - один з найбільших європейських видавничих і медіаконцернів, що випускає понад 150 найменувань газет і журналів у більш ніж 32 країнах. Доходи компаній концерну минулого року становили 2,6 млрд. євро.

 

Ringier AG, що належить сім`ї Рінгер, видає більш як 40 газет і журналів у дев`яти країнах світу. Компанія володіє одним з найбільших видавництв в Швейцарії Betty Bossi, понад 20 інтернет-порталами, здійснює виробництво телепрограм. У 2008 році доходи компанії становили майже мільярд євро.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY