detector.media
Наталія Данькова
16.03.2010 16:00
Вальдемар Дзікі: Мені складно розставатися з Оксаною Зинов’євою, але я маю розбудовувати медіагрупу
Вальдемар Дзікі: Мені складно розставатися з Оксаною Зинов’євою, але я маю розбудовувати медіагрупу
«У листопаді-грудні ми плануємо закінчити трактовий режим ТРК “Новини”»

15 березня канал «Україна» офіційно повідомив про припинення співпраці з Оксаною Зинов'євою у зв'язку з реструктуризацією групи, яка має на меті створення інформаційного агентства для «вирішення завдань для всіх каналів, що входять у медіагрупу».

 

Як повідомили ТК у прес-службі каналу, разом із Оксаною Зинов'євою пішло семеро співробітників: продюсери, оператори та адміністративні працівники.

 

«Детектор медіа» по коментар щодо змін у команді ТРК «Новини» звернулася до генерального директора каналу «Україна» Вальдемара Дзікого.

 

- Пане Вальдемаре, чим зумовлена реструктуризація групи «України», і в якому форматі працюватиме ваше нове інформаційне агентство?

- Оскільки ми вирішили будувати додаткові канали, то доцільніше надалі буде розробляти не окремий новинний канал, а інформаційне агентство. Це буде структура, яка відповідатиме за всі інформаційні, документальні та публіцистичні програми для каналів групи.

 

Історія така: два роки тому, як ви знаєте, в нас була ідея побудувати новинний канал. Але коли ми взялися це робити, почалася криза. І ми заморозили всі ресурси, й інвестування було неможливим, тому ми чекали моменту, коли можна буде з усіма силами повертатися до реалізації нашого плану. І в цьому році ми знову розрахували все на 2-3 роки вперед, зробили перспективний план і вирішили, що краще та економніше буде будувати структуру не одного каналу, а таку, яка б могла обслуговувати всі канали групи певним продуктом. Наприклад, у наших подальших планах стоїть запуск ТРК «Україна. International». Для них теж потрібно буде готувати нові сервіси. Тобто після наших змін одна група буде робити все, і це буде значно дешевше і за якістю краще.

 

Це інформаційне агентство вироблятиме «Події» для головного каналу «Україна», безпосередньо новинний канал та інформаційні чи публіцистичні програми для всіх каналів, які ми будемо запускати найближчим часом.

 

- Які поточні завдання ви ставите перед інформаційним агентством?

- Перед інформаційним агентством буде два завдання: перше - формування групи, друге - до кінця року сформувати команди для ТРК «Новини» та для «Подій» на головному каналі. Таким чином ви маєте побачити повну картинку новинного каналу десь у листопаді-грудні.

 

 

 

- Чи вийде в цьому році і ТРК «Україна. International»?

- «Україна. International» - це питання завантаження. Тому що я не хочу сильно завантажувати агентство одразу. Спершу треба побачити, яким буде технологічний запуск новинного каналу, оскільки це досить складний процес. І я можу сказати, що для нашої групи це один із пріоритетів. Якщо все буде добре, й у листопаді-грудні ми закінчимо трактовий режим, і всі наші рішення будуть правильними, то наступний крок - це запуск «Україна. International».

 

- Коли агентство розпочне роботу? І хто буде його керівником?

- З технологічного боку ми готуємось до запуску структури з кінця минулого року. Щодо команди і всіх структур, я думаю, ми завершимо процес підготовки до середини квітня. Тоді ми дамо офіційне повідомлення щодо того, як усе сформовано, як працюватиме і хто буде керівником.

 

- Чому вам не вдалося домовитись щодо роботи в цій структурі Оксани Зинов'євої?

- Питання не в тому, що нам не вдалося домовитись. Просто ми з самого початку говорили про трохи інші завдання. До цього був досить складний рік, бо в цей час ми фактично заморозили все. Й Оксана, яка була з нами майже півтора роки, зробила нам програму до виборів «Готовий відповідати». Але тепер ми формуємо іншу команду, керівники якої формують групу своїх людей, тобто, я маю на увазі, людей, які їм корисні для поставлених завдань. Було б досить складно лишити частину групи, і на її фоні робити щось інше. І ми говорили про це з Оксаною, в неї теж є розуміння цього процесу.

 

У мене особисто з Оксаною Зинов'євою були дуже хороші стосунки. Але моє завдання як менеджера - формувати та будувати нашу медіагрупу. Це не найприємніший момент у моєму житті, але якщо ми можемо побудувати структуру, яка працюватиме більш ефективно, то, думаю, треба робити саме це. Зазначу, що розміри кризи 2009 року багато що для нас змінили.

 

 

 

- Хто звільняється разом із Оксаною Зинов'євою?

- Є люди які працюють зі своїм керівником, і вони йдуть із ним. Я сказав Оксані, що я не проти, якщо так буде.

 

- Виходячи з того, що ви розказуєте, вже відомі нові керівники структури.

- Повторюю: зможу вам назвати їх у квітні. Необхідно переговорити, підписати угоди десь із двома-трьома людьми. Тому що в агентстві це буде трохи інакше побудовано, це не один керівник каналу. Щодо новинного каналу: я хочу, щоб це була співпраця найбільш досвідчених людей із різних країн, але очолювати цей процес буде, безумовно, український журналіст, менеджер чи продюсер. Тому що це буде сучасний, найкращий, але український канал. І мені потрібна людина, яка розуміє і відчуває свою країну. Не думаю, що це може бути іноземець.

 

ТК намагатиметься зв'язатись з самою Оксаною Зинов'євою. Поки що на дзвінки вона не відповідає.

 

Нагадаємо, Оксану Зинов'єву призначено на посаду директора ТРК «Новини» 1 вересня 2008 року. Однак у липні 2009 року прес-служба медіагрупи «Україна» вже повідомляла, що Оксана Зинов'єва вирішила залишити посаду директора ТРК «Новини», а сайт «Дуся» писав, що вона може очолити новинну службу «1+1». Але тоді Оксана Зинов'єва повернулася в медіагрупу «Україна» і навіть запустила на каналі політичний проект «Готовий відповідати».

 

Як уже повідомляла ТК, запуск каналу ТРК «Новини» неодноразово переносився, за останніми даними його було перенесено на травень-червень 2010 року.

 

Фото Макса Левіна

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY