detector.media
16.03.2010 10:01
Лен Блаватник має намір придбати MGM

Американський бізнесмен російського походження Лен Блаватник розглядає можливість приєднання до свого бізнесу голлівудської кінокомпанії Metro-Goldwyn-Mayer. Про це він повідомив виданню Financial Times.

 

«Студія могла б бути гарною платформою для розширення наших активів... За правильну ціну, це чудова покупка», - зазначив він, додавши, що хоче збудувати «медіаплатформу 21 століття».

 

Суперниками Блаватника є Time Warner та Relativity Media.

 

MGM, одна з найстаріших голлівудський студій, переживає не найкращі часи від моменту її придбання у 2005 році консорціумом на чолі з Sony. Тоді сума угоди становила $5 млрд, а тепер очікується виручити максимум $1,5 млрд. Але студія усе ще залишається привабливою для покупців завдяки, передусім, каталогу фільмів про Джеймса Бонда та правам на створення нових серій Бондіани.

 

Access Industries Лена (Леоніда) Блаватника володіє хімічною компанією Lyondell-Basell Industries, частками в нафтовій групі TNK-BP та UC Rusal -алюмінієвій компанії, що підконтрольна Олегу Дерипасці. Дохід Access Industries від медіабізнесу наразі є «мізерним», зазначає пан Блаватник. Але у найближчі 3-5 років він хоче збільшити частку медійних та телеком- активів, особливо цифрових.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY