detector.media
11.03.2010 14:15
Sirius побудував аплінк у Києві на базі РАТЕЛ

Компанія SES Sirius побудувала власний аплінк (передавальну станцію) в Києві та незабаром офіційно його відкриє. Про це на презентації 11 березня повідомив Маркус Фрітц, віце-президент і генеральний директор з маркетингу SES Astra (володіє SES Sirius).

 

Як уточнив ТК віце-президент з розвитку ринку в Центральній і Східній Європі та голова представництва SES Sirius в Україні Онно Зонневельд, відкриття аплінку заплановане на 15 квітня. Передавальна станція зведена в Києві на базі ВАТ «РАТЕЛ» («Радіо і телебачення»), що розташоване на горі Щекавиці (Подільська телерадіовежа).

 

Раніше SES Sirius підіймав сигнал на супутник з передавальної станції Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення, що розташована в селі Калинівка Макарівського району Київської області.

 

«Сигнал на Калинівку відправлявся з Києва по радіорелейній лінії, тобто по повітрю, і сильний снігопад чи злива могли заважати його доставці. А в Києві до станції на Подолі він іде по оптиковолоконних лініях, тобто доставка сигналу поліпшилася», - зазначив у коментарі ТК експерт журналу «Медіасат» Олександр Глущенко.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY