detector.media
05.03.2010 16:22
Медведєв: У Росії буде телемовлення для українців

У Росії незабаром здійснюватиметься мовлення одного або двох українських телеканалів. Про це Президент Російської Федерації Дмитро Медведєв повідомив під час спільної прес-конференції з українським колегою Віктором Януковичем, пише інтернет-видання «Лента.ru». Захід відбувся в Кремлі за підсумками двосторонніх переговорів. Вранці 5 березня пан Янукович вперше прибув до Москви як президент України.

 

Пан Медведєв уточнив, що йдеться «про пакет, яким зможе скористатися найширше представництво української діаспори і всі, хто захоче отримувати інформацію в Росії українською мовою». Такі нововведення він мотивував тим, що Росія має дбати про забезпечення розвитку мов сусідів.

 

«Необхідно вивчити, чи забезпечені умови для вивчення української мови і яка тут "інформаційна галявина"», - зазначив він.       

 

У свою чергу, Віктор Янукович, пообіцяв, що невдовзі російськомовні громадяни не зазнаватимуть утисків в Україні.

 

«Ми ухвалимо всі необхідні закони. І це моє програмне рішення я виконаю перед українським народом. Це питання буде вирішено найближчим часом», - підкреслив Президент України.       

 

Під час виборчої кампанії пан Янукович обіцяв надати російській мові офіційний статус на рівні регіонів - там, де за подібне рішення висловляться більшість населення.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY