detector.media
05.03.2010 14:31
Держкомтелерадіо хоче звільнити поліграфічну галузь від імпортної залежності

Колегія Держкомтелерадіо, яка відбулася 4 березня, затвердила теми прикладних наукових розробок у сфері засобів масової інформації, книговидавничої справи та інформаційно-бібліографічної діяльності на 2010 рік, йдеться на сайті комітету.

 

За договорами з Держкомтелерадіо передбачено виконання дев'яти наукових тем, деякі з яких пов'язані з виробництвом імпортно-замінних матеріалів для поліграфічної галузі, ще дві - з розробкою державних стандартів, повідомив ТК заступник голови Василь Шевченко. «Наукові розробки пов'язані з метою створення вітчизняних поліграфічних матеріалів, врегулювання нормативно-технічної бази книговидання і преси, позбавлення її матеріально-технічної залежності від інших країн, зростання випуску якісної друкованої продукції за бюджетною програмою», - зазначив Василь Шевченко.

 

Виконавцем трьох з дев'яти тем є Книжкова палата України, ще п'яти - ВАТ «УНДІПП ім. Т. Г. Шевченка» корпоративне підприємство ДАК «Укрвидавполіграфія». Починаючи з 2010 року, в рамках цієї бюджетної програми планується також проведення наукових робіт у сфері телебачення та радіомовлення.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY