detector.media
24.02.2010 12:00
Дитячий фільм «Фося» отримав урядову премію Лесі Українки

Комітет з присудження урядової премії імені Лесі Українки, який очолює віце-прем'єр-міністр Іван Васюник, визначив переможців за найкращі літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва у чотирьох номінаціях за 2009 рік, пише урядовий сайт.

 

Зокрема у номінації «Літературні твори» більшість членів комітету віддали свої голоси за українського письменника Дмитра Чередниченка і його повість-казку «Хлопчик Горіхове Зерня і Лісовичка» (для дітей старшого дошкільного та молодшого шкільного віку).

Анімаційний фільм «Пригоди Котигорошка та його друзів. Чарівний горох» режисерки Ярослави Руденко-Шведової переміг у номінації «Кінотвори для дітей та юнацтва».

 

Також члени комітету окремо відзначили ігровий фільм для дітей «Фося» Волинської обласної творчої дитячої студії «Боривітер». Згадана стрічка була відзнята дітьми - членами дитячого кіногуртка міста Луцьк під керівництвом Марії Лукашевич.

 

Художниця Катерина Штанко перемогла у номінації «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва».

 

Вінницький обласний український академічний музично-драматичний театр ім. Миколи Садовського переміг у номінації «Театральні вистави». Комітет одноголосно підтримав його виставу «Лісова пісня» за однойменною драмою-феєрією Лесі Українки.

 

Кожен з переможців отримає по 10 тисяч гривень.

 

Премія Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва отримала статус урядової 14 січня 2004 року.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY