detector.media
19.02.2010 19:51
Експерти: під час останніх виборів з`явились «чорні списки» журналістів

Нове явище даної виборчої кампанії - поява «чорних списків» журналістів, яких не запрошували до публічних дискусій з лідерами перегонів. Це відзначив Олег Рибачук, директор Євроатлантичного університету, глава наглядової ради Фундації «Суспільність», керівник кампанії «Новий громадянин» під час круглого столу «Українські медіа: вибори 2010 та життя після них», організованого Інститутом масової інфомрації в агенції «Укрінформ».

 

Модератор, директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар, назвала кілька негативних тенденцій, щос тали помітними у роботі ЗМІ під час виборів. Йдеться, зокрема, про виразно «інструментальний» характер українських ЗМІ, роздробленість журналістської спільноти, монополізацію левової частки медіа-маси в руках кількох олігархів. 

 

Тарас Петрів, президент Фундації «Суспільність», голова Нацкомісії з утвердження свободи слова при президентові України, заявив, що хоча стан свободи слова в Україні значно покращився у порівнянні з минулими виборами президента, проте політики все ж «розбещували» пресу й схиляли її до ретрансляції власних меседжів.

 

Заклики до журналістів, спрямовані проти джинси та самоцензури, озвучили  Костянтин Квурт, голова правління МГО «Інтерньюз-Україна», та Юрій Луканов, голова Київської незалежної медіа-профспілки.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY