detector.media
17.02.2010 16:52
Група «Інтер» подала ще два позови проти Нацради

Телеканали Enter Music і Enter Film з групи «Інтер», услід за НТН, подали позови проти Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про оскарження результатів конкурсу, підбитих 27 січня.

 

Як повідомив на брифінгу в. о. голови Нацради Андрій Мирошніченко, Нацрада з деталями позовів поки не ознайомлена. За його словами, 16 лютого регуляторний орган отримав постанову про відкриття виконавчого провадження у справі за позовом ТОВ «ТРК "Кіно ТВ"» (Enter Film), а 17 лютого - ухвалу на забезпечення позову ТОВ «ТРК "Музика ТВ"» (Enter Music). Обидва документи зупиняють дії Нацради з ліцензіями переможців конкурсу.

 

«Дивна ситуація: самих позовних заяв ми не маємо. Предмет оскарження ми можемо читати тільки між рядків. Це продовження позову, який подала "Служба інформації" (НТН - ред.). Вони йдуть далі - забороняють нам здійснювати будь-які дії з ліцензіями, які видані на підставі рішень, прийнятих на цьому конкурсі», - зазначив керівник Нацради.

 

Також, за інформацією Андрія Мирошніченка, телеканал НТН, який вже оскаржує в суді результати конкурсу, подав скаргу ще й до Генеральної прокуратури. Однак її зміст йому не відомий.

 

«Незважаючи на наявність судових позовів, ми до компаній будемо ставитися об'єктивно», - відгукнувся він на судові претензії групи «Інтер».

 

Нагадаємо, конкурс ефірних телечастот був оголошений 9 жовтня (рішення про конкурс було прийняте 30 вересня). Загалом на конкурс було виставлено 92 частоти з передавачами малої потужності (10 Вт) й обсягом мовлення 24 години на добу. Участь у ньому взяли 42 телекомпанії: 25 регіональних і 17 київських, які разом подали 525 заявок. 27 січня Нацрада підбила підсумки. Переможцями конкурсу стали 17 компаній. Найбільше частот отримали телеканали ТВі і 5 канал. Група «Інтер» виграла 20 частотних присвоєнь.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY