detector.media
15.02.2010 18:29
Виправданого у справі про вбивство Політковської покарали за здирництво
Виправданого у справі про вбивство Політковської покарали за здирництво

Таганський суд Москви сьогодні, 15 лютого 2010 року, засудив до 8 років позбавлення волі колишнього співробітника столичного УБОПу Сергія Хаджикурбанова. Минулого року його виправдали за звинуваченням у вбивстві оглядачки «Новой газеты» Анни Політковської. Цього разу його покарано за здирництво, пише BFM.ru.

 

Хаджикурбанов вимагав 350 тисяч доларів у головного свідка звинувачення у справі про вбивство журналістки Дмитра Павлюченкова.

 

Саме завдяки свідченням колишнього співробітника відділу ГУВС Москви, що займалося зовнішнім спостереженням за Павлюченковим, Хаджикурбанову пред'явили звинувачення в організації розправи над Політковською за статтею 163 Кримінального кодексу Російської Федерації. Павлюченков повідомив слідчих: в ході двох розмов з ним Хаджикурбанов відзначив, що невдовзі «відбудеться робота зі ЗМІ» і назвав прізвище журналістки. Рік тому, 19 лютого 2009 року присяжні назвали ці докази недостатніми для виголошення обвинувачувального вироку. Хаджикурбанова і ще трьох фігурантів виправдали.

 

Нині справа про вбивство Політковської перебуває на дослідуванні.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - www.bfm.ru

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY