detector.media
13.02.2010 16:35
Радіо «Німецька хвиля» відновило трансляції

З 10 лютого трансляцію теле- і радіопрограм радіо «Німецька хвиля» через супутник Hotbird 8 було заблоковано. Також було перервано інтернет-мовлення. Про це повідомляє сайт Deutsche Welle .

 

За словами інтенданта «Німецької хвилі» Еріка Беттермана, це вже другий випадок пошкодження трансляцій компанії через цей супутник. Схожа ситуація склалася 7 і 8 грудня 2009 року, тоді теж було пошкоджено передачу сигналу. За даними Європейської супутникової організації зв'язку, атаки організовували з Ірану.

 

«Це стосується не лише мовлення на Іран, а усіх наших аудіопрограм, що ретранслюють радіостанції-партнери. Телепрограми ж не моги впіймати глядачі на просторі від Москви до Атлантики», - зазначив він.

 

Через технічні проблеми вподовж двох днів слухачі в Україні теж не могли чути радіопрограми української редакції компанії.

 

Ерік Беттерман вже надіслав листа протесту до іранського посольства у Німеччині, де назвав цей прецедент обмеженням свободи ЗМІ та висловлення думки «неприйнятними». Міжнародна організація «Репортери без кордонів» засудила дії іранського керівництва з обмеження інтернету.

 

«Такими заходами уряд прагне перешкоджати поширювати повідомлення і фото негативного змісту на території країни чи за кордоном», - йдеться в заяві «Репортерів без кордонів».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY