detector.media
10.02.2010 17:01
«Закрита зона» запустить супутниковий телеканал «Док-TV»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 10 лютого ухвалила рішення про видачу ліцензії на супутникове мовлення ТОВ «Студія "Зміна"» (продюсерський центр «Закрита зона»).

 

Компанія хоче запускати телеканал документальних фільмів «Док-TV». Концепцію інформаційно-просвітницького мовника презентувала директор студії Наталка Фіцич.

 

Телеканал планує мовити на супутнику AMOS-2, оператор телекомунікацій - Концерн РРТ. Українська мова становитиме не менше 75%. Національний продукт займатиме 72% ефірного часу на добу, 7 годин на добу буде відведено програмам власного виробництва.

 

За словами Наталки Фіцич, канал робитиме акцент на документальних фільмах різних жанрів: публіцистичних, культурологічних, науково-просвітницьких, виробництва як сучасних українських продакшнів, так і радянських студій, а також іноземних виробників.

 

В ефірі заплановані щодня кожні півгодини короткі випуски новин, а також щоденна лінійка журналістських розслідувань хронометражем 30 хвилин.

 

Член Нацради Тетяна Лебедєва нагадала, що після набуття чинності законом про ліцензійний збір в Національної ради відсутній механізм нарахування збору за супутникову ліцензію. Тому отримання ліцензії і процес сплати відтерміновується, доки не будуть прийняті зміни до закону або ж Кабмін вкаже Нацраді інакший спосіб. Наталка Фіцич висловила готовність чекати.

 

Як повідомляла ТК, ТОВ «Студія "Зміна"» зареєструвалася в Нацраді 22 липня як суб'єкт інформаційної діяльності (студія-виробник). Наталка Фіцич тоді пояснила ТК, що зареєстрований продакшн - це юридична особа продюсерського центру «Закрита зона».

 

Згідно з реєстром телерадіоорганізацій станом на 1 січня 2010 року засновниками «Студії "Зміна"» були: Носов Сергій Іванович, Фіцич Наталія Степанівна, Ар'єв Володимир Ігорович, ТОВ «А.П.І. Україна» (м. Київ).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY