detector.media
02.02.2010 10:52
Лукашенко підписав указ про контроль за інтернетом

Президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав указ «Про заходи з вдосконалення використання національного сегменту мережі інтернет», який передбачає контроль за всім білоруським сегментом інтернету. Про це повідомляє сайт ТСН.ua.

 

Відтепер постачальники інтернет-послуг будуть зобов'язані здійснювати ідентифікацію абонентських пристроїв користувачів мережі, вести облік і зберігати відомості про такі пристрої і надані послуги, і надавати їх на вимогу слідчих органів та прокуратури.

 

Указ регламентує механізм обмеження доступу до інформації на вимогу користувачів та офіційних органів. За подібним запитом, постачальник зобов'язаний обмежити доступ до порнографічних сайтів, а також до ресурсів, що пропагують жорстокість і насильство.

 

Крім того, документ передбачає можливість припинення надання інтернет-послуг користувачам «за виявлення грубих порушень законодавства», якщо протягом шести місяців після відповідного розпорядження ці порушення не були усунені.

 

Контроль над ресурсами інтернету в Білорусі здійснюватиме нова спецслужба - оперативно-аналітичний центр при адміністрації президента (ОАЦ). Указ набуває чинності 1 липня 2010 року.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY