detector.media
31.01.2010 11:07
Британський телеканал Sky Sports розпочинає 3D-трансляції футбольних матчів

Британський телеканал Sky Sports в неділю вперше в історії телемовлення проведе пряму трансляцію футбольного матчу в тривимірному форматі (3D), повідомляє УНІАН з посиланням на РІА «Новости».

 

Футбольні фанати зможуть одержати 3D-окуляри в дев'ятьох пабах Лондона, Манчестера, Кардіффа, Едінбурга та Дубліна, щоб подивитися гру прем'єра-ліги «Арсенал» - «Манчестер Юнайтед». Утім, телеканал не розкриває, в яких саме пабах буде експеримент, щоб не створювати надмірного ажіотажу і дозволити завсідникам випробувати новий тип мовлення.

 

Пілотна тривимірна трансляція відбудеться напередодні відкриття першого європейського 3D-каналу, який Sky має намір запустити в квітні.

 

У прямому ефірі Sky Sports йтиме паралельна, традиційна трансляція. Таким чином, канал вестиме дві окремі трансляції з різними знімальними групами і коментаторами.

 

Канал розробляв власну систему мовлення в технології 3D останні два роки і, як зазначають на телеканалі, вів консультації з американськими колегами, зокрема з творцями і режисером найбільш високотехнологічного прикладу цього формату на сьогоднішній день - блокбастера «Аватар» - Джеймсом Кемероном.

 

Sky Sports обіцяє збільшувати кількість трансляцій футбольних матчів в 3D мірою того, як ставатиме більше обладнання, здатного передавати тривимірну картинку. Навесні цього року подібні трансляції йтимуть в сотнях пабів по всій країні.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY