detector.media
30.01.2010 11:57
У Москві вручили премію «Золотий орел»

У Москві відбулася урочиста церемонія вручення премії «Золотий орел». Про це повідомляє «Лента.ру» з посиланням на ІТАР-ТАСС.

 

За результатами вручення премії, найкращим ігровим фільмом 2009 року визнано картину «Сттиляги» Валерія Тодоровського. У номінації «Найкраща режисерська робота» перемогу здобув фільм «Палата номер 6» Карена Шахназарова. Найкращою неігровою стрічкою стала робота Ігоря Майбороди «Рерберг і Тарковський. Зворотній бік "Сталкера"».

 

Найбільш вдалим анімаційним фільмом року названо «Правдиву історію про трьох поросят». Найкращим зарубіжним фільмом у російському прокаті було визнано картину «Мільйонер із нетрів».

 

Премію за найкращу чоловічу роль здобув Богдан Ступка, котрий зіграв у фільмі «Тарас Бульба». За найкращу жіночу роль нагороду отримала Наталя Негода, за образ, створений у стрічці «Бубен, барабан». Окремий приз за внесок у світовий кінематограф було вручено французькій актрисі Анук Еме, що зіграла у фільмі Клода Лелуша «Чоловік та жінка».

 

Крім того, посмертно кіно премією відзначено народного артиста СРСР Олега Янковського. Спочатку його було висунуто на премію у номінації «Найкраща чоловіча роль», але у зв'язку зі смертю актора 20 травня 2009 року, журі вирішило відзначити його роботу спеціальним призом за загальний внесок у вітчизняний кінематограф і за всі його останні ролі, зокрема, у фільмах «Анна Кареніна» й «Цар».

 

Фантастичний фільм «Залюднений острів» Федора Бондарчука здобув три кіно премії «Золотий орел» у другорядних номінаціях: за музику, операторську роботу й монтаж.

 

Найкращим сценаристом визнано Юрія Короткова, який працював над «Стилягами».

 

Премію «Золотий орел» було засновано 4 березня 2002 року на зібранні Національної академії кінематографічних мистецтв та наук Росії. Її присуджують щороку за російські й іноземні стрічки, видатні досягнення в царині кінематографії та за видатний професійний внесок у розвиток російського й світового кіно. Головна грошова премія становить 20 тисяч доларів, решта - по 10 тисяч.

 

«Лента.ру»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY