detector.media
29.01.2010 12:58
Нацрада відмовила Одеському ОРТПЦ у видачі ліцензії провайдера цифрового мультиплексу МХ-2

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 27 січня відмовила державному підприємству «Одеський обласний радіотелевізійний передавальний центр» у видачі ліцензії провайдера програмної послуги на цифровому загальнонаціональному каналі мовлення МХ-2 у стандарті DVB-T (MPEG-4).

 

Члени Нацради мотивували свою відмову тим, що загальнонаціональний мультиплекс, яким є МХ-2, має розганятися з Києва, а Одеський ОРТПЦ, на їхню думку, має плани тільки щодо Одеської області. Тож вони вважають, що доречніше було б отримати заяву від Концерну РРТ.

 

«Одеський телецентр є окремим підприємством, яке входить у Концерн як суб'єкт господарської діяльності. Він мав право подати заяву. Раніше Національна рада вимагала ліцензії від кожного нашого підприємства. І я думаю, нічого страшного в цьому нема, тому що весь Концерн працює в єдиному циклі, незалежно, чи то філіал, чи то підприємство. Ми побажаємо Нацраді з бажанням розвивати цифрове телебачення, а не відмовляти за формальними ознаками. Бо ми (Концерн) робимо єдину справу», - прокоментував рішення Нацради віце-президент КРРТ Олександр Півнюк.

 

За його словами, Концерн уже підготував весь пакет документів і подасть заяву на провайдерську ліцензію до Нацради. Нагадаємо, що КРРТ уже заявляв про такі наміри. Затримка пов'язана із зібранням у телерадіокомпаній листів про наміри співпрацювати з КРРТ.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY