detector.media
28.01.2010 18:09
ПАРЄ вимагає більше гарантій свободи ЗМІ

27 січня Парламентська асамблея Ради Європи прийняла рекомендацію Комітету міністрів, що містить низку заходів, покликаних забезпечити свободу ЗМІ та безпеку журналістів. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю представництва Ради Європи в Україні.

 

Зокрема, Асамблея пропонує переглянути національне законодавство з тим, щоб переконатись, що спрямовані на боротьбу з тероризмом заходи повною мірою співвідносяться зі свободою ЗМІ. Також у рекомендаціях йдеться про те, що «законодавство з питань дифамації не повинне використовуватись для перешкоджання критичним коментарям та сатирі в ЗМІ». Зокрема, ПАРЄ закликає уряди країн забезпечити справедливий та рівний доступ всіх політичних партій та кандидатів до ЗМІ в передвиборчий період.

 

Парламентарі також пропонують Комітету міністрів надати підтримку державам-членам Ради Європи в підготовці їхніх суддів, представників правоохоронних органів та поліції в питанні дотримання свободи ЗМІ з метою захистити журналістів від загроз застосування насильства.

 

З пропозицією виділити необхідні ресурси для регулярного збору інформації про порушення свободи ЗМІ та систематичного аналізу цієї інформації парламентарі звернулися до Генерального секретаря Ради Європи.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY