detector.media
28.01.2010 11:20
Нацрада збільшила ресурс «Волі» до 426 каналів

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 27 січня переоформила ліцензію провайдера програмної послуги ТОВ «Воля-кабель» у зв'язку зі збільшенням ресурсу, кількості домогосподарств і кількості програм.

 

«Воля» збільшила кількість домогосподарств до 950 тисяч (раніше було 840 тисяч), ресурс багатоканальної телемережі (потенційну кількість програм, які може надавати абонентам) - до 426 (було 150), а кількість програм, які нині надає абонентам, - до 172 (було 150). За переоформлення ліцензії «Волі», відповідно до оновленої ст. 31 закону про телебачення і радіомовлення, мають нарахувати ліцензійний збір в розмірі п'яти неоподатковуваних мінімумів.

 

Заяву на переоформлення компанія подала ще в серпні 2009 року, однак питання переносилося. Як пояснив на брифінгу заступник голови Нацради Юрій Плаксюк, попередні норми законодавства не давали підстав до такого збільшення ресурсу, а нині ст. 31 дала такі можливості.

 

Як пояснили ТК в компанії «Воля» в реальності ресурс вдалося збільшити за рахунок того, що минулого року провели комплекс технічних робіт і фактично завершили заміну технології з аналогової  на цифрову, яка збільшує спроможність мережі у 3-5 разів.

 

Компанія планує розширювати перелік доступних для абонентів програм і сервісів, однак конкретних строків по доведенню їх кількості до 426 не встановлювала, оскільки це залежить від зростання попиту. «Крім того, на можливості такого вибору значно впливає і динаміка зростання  кількості телекомпаній, які вже мають право ретранслюватися або вже планують вийти на територію України, а також динаміка розвитку нових українських телепроектів», - пояснила керівник піар-відділу «Волі» Аліна Сігда.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY