detector.media
20.01.2010 17:22
СМЕ продала свої українські активи Ігорю Коломойському за $300 млн. Зміни топ-менеджменту на «1+1» не буде (ДОПОВНЕНО)
СМЕ продала свої українські активи Ігорю Коломойському за $300 млн. Зміни топ-менеджменту на «1+1» не буде (ДОПОВНЕНО)

Корпорація СМЕ (Central European Media Enterprises Ltd.) офіційно оголосила, що досягла угоди з компанією Harley Trading Limited, що належить Ігорю Коломойському, про продаж 100% телеканалів «1+1» та «Кіно». Сума угоди складає $300 млн плюс оціночно $19 млн витрат групи «1+1» за проміжок часу між угодою та завершенням транзакції.

 

Пан Коломойський 1 лютого сплатить аванс у сумі $30 млн. Угода завершиться орієнтовно у другій половині квітня 2010 року.

 

Адріан Сирбу, президент та CEO CME, так прокоментував угоду в офіційному повідомленні СМЕ: «Продаж українських операцій - найкраще стратегічне рішення у поточній ситуації. Це дозволить нам сконцентруватися на існуючих активах у Європейському союзі та країнах, які до нього скоро приєднаються. Продаж дасть нам чудові операційні можливості та гнучкість, дозволить підвищити нашу ліквідність та сфокусуватися на розвитку нашого велемовного, інтернет- та контент-бізнесу. Ми очікуємо на подальшу співпрацю з Ігорем Коломойським, який залишається співвласником СМЕ».

 

Ігор Коломойський додав, що поважає досягнення СМЕ на українському ринку. На його думку, СМЕ збудувала міцний бренд «1+1» та зростила багато талантів, тому він продовжуватиме діяти в рамках стратегії СМЕ. 


«Ніяких змін у складі топ-менеджменту «1+1» не буде, ми задоволені нинішньою командою на чолі з Олександром Ткаченком. Наше завдання - зробити групу каналів «1+1» успішним комерційним проектом, тому ми готові значно збільшувати обсяги інвестицій і вивести канал в лідери ринку», - прокоментував «Детектор медіа» Ігор Коломойський.

 

Нагадаємо, 3 липня 2009 року СМЕ оголосила, що досягла угоди з Ігорем Коломойським, згідно з якою він отримав 49% українських активів СМЕ в обмін на $100 млн готівкою та 100% телеканалу ТЕТ, який згодом був інтегрований до групи «1+1». Також в угоді Ігор Коломойський обумовив опціон щодо викупу 51% української частки СМЕ за $300 млн готівкою.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY