detector.media
15.01.2010 14:50
Участь у «Євробаченні-2010» візьмуть 39 країн

Затверджено остаточний перелік країн-учасниць міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2010». До міста Осло у Норвегії вирушать представники 39 держав. Про це з посиланням на прес-службу Національної телекомпанії України повідомляє інформаційне агентство «Ліга. Новости».

 

До зазначеного переліку учасників увійшли: Албанія, Азербайджан, Бельгія, Білорусь, Болгарія, Боснія і Герцеговина, Великобританія, Вірменія, Данія, Греція, Грузія, Естонія, Ізраїль, Ірландія, Ісландія, Іспанія, Кіпр, Латвія, Литва, Мальта, Молдова, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Португалія, Македонія, Румунія, Росія, Сербія, Словаччина, Словенія, Туреччина, Україна, Фінляндія, Франція, Хорватія, Швеція, Швейцарія.

 

У кожному з півфіналів, які відбудуться 25 і 27 травня, виступатимуть по 17 учасників. З кожного півфіналу по 10 виконавців пройдуть у фінал, який відбудеться 29 травня.

 

Країни, які входять до «Великої четвірки» (тобто є фундаторами конкурсу), - Франція, Німеччина, Іспанія і Великобританія, а також Норвегія, яка цього року є країною, яка приймає, виступає одразу у фіналі.

 

Остаточне жеребкування для визначення порядкових номерів виступу кожної країни відбудеться на зустрічі глав делегацій 22 березня.

 

Місцем проведення стане стадіон Fornebu Arena, що вміщує 15 тисяч глядачів під час футбольних матчів і 23 тисячі глядачів під час проведення концертів.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 29 грудня 2009 року представники художньої ради НТКУ оголосили, що Україну на конкурсі представить початківець виконавець Василь Лазарович. Зокрема, він відомий тим, що 2007 року здобув 9-те місце на пісенному конкурсі «Нова хвиля» в Юрмалі.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY