detector.media
02.01.2010 12:32
Вчинено напад на будинок автора карикатури на пророка Мухаммеда
Вчинено напад на будинок автора карикатури на пророка Мухаммеда

У Данії вчинено спробу нападу на автора карикатури на пророка Мухаммеда художник Курт Вестергаард. Про це з посиланням на інформагентство AFP повідомляє інтернет-видання «Лента.ru».

 

74-літній карикатурист мешкає неподалік від міста Аарус. Увечері 1 січня троє чоловіків спробували  увірватися у будинок, коли він перебував удома. Спрацювала сигналізація. На місце інциденту відразу ж прибула поліція та відкрила вогонь. Одного з нападників, 27-річного чоловіка, поранено. Його доставили до лікарні. Двох спільників затримали.

 

Данським ЗМІ представники місцевої поліції факт нападу підтвердили, проте жодних подробиць не надали, пообіцявши повідомити їх в офіційній заяві пізніше.

 

Пан Вестергаард здобув популярність у вересні 2005 року, після того, як данська газета Jyllands-posten опублікувала серію його карикатур, серед яких було зображення пророка Мухаммеда в тюрбані у вигляді бомби. Роботи художника передрукували ряд видань, і вони викликали хвилю протестів в мусульманських країнах. Учасники акцій палили прапори Данії і чинили напади на посольства Данії.

 

На початку 2008 данська поліція затримала групу у складі п'яти осіб, яких підозрювали у спробі замаху на життя Курта Вестергаарда. Після цього понад десять данських газет на знак підтримки художника ще раз передрукували його скандальні карикатури.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - www.lenta.ru

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY