detector.media
29.12.2009 17:04
На «Євробаченні-2010» Україну представить Василь Лазарович
На «Євробаченні-2010» Україну представить Василь Лазарович

На «Євробаченні-2010» Україну представить Василь Лазарович. Відповідне повідомлення опубліковано на сайті Національної телекомпанії України.

 

29 грудня 2009 року рішення про це майже одноголосно прийняла художня рада НТКУ. З 11 членів худради кандидатуру Лазаровича підтримали 10.

 

На прес-конференці, присвяченій оголошенню представника від України на «Євробаченні-2010», президент НТКУ Василь Ілащук зазначив: «Я переконаний, що Василь Лазарович гідно представить своїм бас-баритоном Україну в Норвегії. Було вирішено, щоб не створювати ажіотажу довкола конкурсу "Євробачення", обрати представника шляхом внутрішнього голосування».

 

Для самого Василя Лазаровича таке рішення стало сюрпризом: «Я приємно вражений такому рішенню, адже я до останнього не сподівався, що представлятиму Україну на "Євробаченні"».

 

Директор ТО музичних та розважальних програм Олена Загороднюк розповіла, що багато країн, одна з них Швеція та Ізраїль, визначають своїх представників без проведення національних відборів: «Для мене не є несподіванкою такий формат обрання представника на "Євробачення". Ми починали свою участь у конкурсі з кандидатури Олександра Пономарьова, який особисто обирав пісню для виступу. Наступного року була Руслана, теж зі своєю піснею і це була перемога. Існує декілька форматів відбору на "Євробачення" і компанія-мовник може сама визначати, хто представлятиме країну. І це може бути як внутрішній конкурс, так і національний відбір. В цьому році ми зупинилися саме на внутрішньому конкурсі».

 

Під час прес-конференції представники НТКУ та Лазарович запропонували музичним авторам надсилати свої пісні, що розглядатимуться для виконання нашим представником на «Євробаченні-2010». Василь Лазарович переконаний, що пісня, з якою він вирушить підкорювати Європу, має бути безсумнівним шлягером.

 

Василь Лазарович 2002 року отримав диплом вокаліста університету імені Василя Стефаника в Івано-Франківську. Того ж року дебютував як актор у мюзиклі «Екватор», зігравши царя Олександра ІІ. Починаючи з 2004, протягом року був солістом оркестру під керівництвом Михаїла Фінберґа у Білорусі та виступив на конкурсі «Слов'янський базар». 2005 року вступив до музичної академії імені Петра Чайковського. 2007 року здобув 9-те місце на пісенному конкурсі «Нова хвиля» в Юрмалі.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - www.1tv.com.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY