detector.media
24.12.2009 13:40
Газета «Дело» відкидає звинувачення «Укравтодору» в непрофесіоналізмі

Газета «Дело» вважає звинувачення Державної служби автомобільних доріг України у непрофесіоналізмі та наданні неправдивої інформації спробою зняти з себе відповідальність. Про це йдеться на сайті «Дела».

 

Вчора «Дело» опублікувало оперативні дані щодо виконання плану з будівництва, ремонту та утримання доріг у січні-листопаді 2009 році у публікації -  «8 километрів дороги за рік» (№217 от 23.12.2009). Після цього на сайті служби автодоріг  з'явилось спростування цієї інформації.


Зокрема в заяві «Укравтодору» йдеться: «Інформація, надана у газетній статті, зокрема про те, що "7,8 км обошлись бюджету в 913,5 млн. грн." є результатом непрофесійно опрацьованих матеріалів стосовно діяльності "Укравтодору", які потрапили до редакції неофіційними каналами, що не відповідає реальному стану справ щодо виконаних  робіт у 2009 році, а також обсягу коштів, витрачених на їх виконання».

 

Також служба звертає увагу на те, що в кінці жовтня 2009 року у ЗМІ було оприлюднено дані щодо результатів діяльності «Укравтодору» за 10 місяців 2009 року, інформація яких абсолютно суперечить даним, наведеним у газеті «Дело».

 

Крім того, «Укравтодор» вимагає від редакції газети «Дело» опублікувати спростування цієї інформації,  а «у разі незгоди зробити це, залишає за собою право звернутися до суду із вимогою захисту своєї ділової репутації та примусового оприлюднення правдивих фактів».

 

У відповідь редакція газети «Дело» розповсюдила свою заяву, де наголосила, що  оперативні дані щодо виконання плану з будівництва, ремонту та утримання автодоріг у січні-листопаді 2009 року були отримані виданням  офіційним шляхом. А саме 16 грудня  видання направило журналістський запит «Укравтодору», і 18 грудня факсом отримала офіційну відповідь за підписом  заступника директора Департаменту фінансів та економічної політики служби О.М. Кожушка.
 

Також видання повідомляє, що вчора журналісти на прохання «Укравтодору» зустрілись з його керівником Володимиром Гуржусом, який, за інформацією «Дело», раніше відмовлявся коментувати скандальну інформацію,  і для повного та об'єктивного висвітлення проблеми опублікує його думку найближчим часом.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY