detector.media
22.12.2009 09:33
Перший діловий переходить на АMOS 2, а Ru Music і News One обрали Sirius 4

З 21 грудня розпочалося тестове мовлення телеканалу Перший діловий із супутника АMOS 2 (4° західної довготи). Паралельне мовлення із супутника Hellas Sat 2 триватиме до 1 лютого 2010 року. Про це ТК повідомила піар-служба телеканалу.

 

Як пояснюють на каналі, перехід на новий супутник забезпечить зручніший для глядачів прийом сигналу і полегшить прийом для кабельних операторів. Канал знаходитиметься в ємності, на якій раніше мовив «МTV-Україна», який перейшов на транспондер групи «Інтер» на АMOS 3.

 

Водночас телеканали Ru Music і News One скасували перехід з Hellas Sat 2 на АMOS 2 і переходять на Sirius 4, де розпочнуть з 1 січня 2010 року мовлення в ємностях на місці Enter і Enter Film, які також пішли на трансондер «Інтера» на АMOS 3.

 

Як пояснив ТК генеральний директор Ru Music і News One Рудольф Кірнос, угода з АMOS 2 не була підписана ізраїльською стороною.

 

«Я ще 26 листопада передавав документи, підписані з нашого боку, співробітнику Spacecom пану Аміру. 21 грудня ми мали виходити на їхньому супутнику, але контракту досі не було. Мені потрібний контракт, оскільки без нього я не можу звернутися до Національної ради. Spacecom потрібна передоплата, яку я не можу здійснити, оскільки банк вимагає оригінал контракту. Тож недбалість з їхнього боку призвела до того, що ми були змушені скористатися альтернативною пропозицією», - розповів він.

 

За його словами, Sirius минулого тижня надіслав попередній контракт, який дає мовникам право звертатися до Національної ради.

 

З Hellas Sat у Ru Music і News One, каже пан Кірнос, завершується термін угоди. Крім цього, супутник змінюватиме свої технічні параметри. «Від них пішло багато каналів, і вони цілу смугу тримати не будуть. А кабельні оператори та індивідуальні користувачі не люблять переналаштовувати тюнери», - додав він.

 

За словами експерта журналу Mediasat Олександра Глущенка, AMOS і Sirius коштує мовникам дорожче за Hellas Sat. «Однак телеканали входять на місце каналів групи "Інтер", які сама група перенесла на свій транспондер на супутнику AMOS 3. У кабельників уже налаштовані приймачі на ці позиції. Тож для телеканалів це шанс автоматично потрапити в кабельні мережі, в яких вони ще не присутні», - вважає він.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY