detector.media
14.12.2009 14:51
Ющенко розкритикував Нацраду за беззубість

Активніше захищати засади свободи слова Національну раду з питань телебачення і радіомовлення закликав президент України Віктор Ющенко.

 

«Коли нарешті буде ефективний моніторинг? Коли нарешті ми побачимо національний інформаційний простір?», - звернувся він до представників Нацради під час наради за участі представників ОДТРК, НТКУ та НРКУ, Держкомтелерадіо, тема якої означена як «Роль ОДТРК в захисті свободи слова».

 

Пан Ющенко переконаний, що національний інформаційний простір не може відбутися без участі журналістів і українських телекомпаній, в яких монополія на слово. «Чим далі ми від політики, тим ближче ми до людей. Нація повинна розібратися, в чому суть президентської кампанії», - зауважив він.

 

Глава держави переконаний, що на формування націнформпростору працюють всього 2-3 компанії, решта ж підігрують політичним силам. Він підкреслив: його дивує, що провідні телекомпанії можуть годинами транслювати наради, показувати сюжети «про те, як привезли одну коробочку Таміфлю'».

 

«Доки Нацрада буде такою беззубою? Коли вона стане українською?» - запитав президент.

 

Канали, що не виконують умови ліцензії з мови, «яких не цікавить національна історія», він назвав яничарами. І закликав відомство до рішучих заходів: «Чому, коли порушується ліцензія, мовчить Нацрада? Чому, коли канал, який не поважає наших людей, Нацрада не викидає з інформаційного простору?».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY