detector.media
09.12.2009 14:02
СБУ запевняє Ющенка, що аварія на телецентрі не є диверсією

Причиною вчорашнього відключення енергопостачання київського телецентру став вихід з ладу трансформатора, а не диверсія. Про це заявила начальник прес-центру СБУ Марина Остапенко, на прес-конференції у Києві, повідомляє УНІАН.

 

«Жодної диверсії не було абсолютно, причина - застаріле обладнання. Наші працівники з'ясували, що аварія сталася саме через те, що згорів трансформатор, тому що на одній з електричних ліній проводився ремонт, а друга не витримала навантаження», - сказала вона.

 

При цьому вона звернула увагу на той факт, що обладнання телецентру не оновлювалося з 60-х років і там замість сучасних деталей ще використовуються лампи з водним охолодженням. На переконання Марини Остапенко, враховуючи це, напевно треба ставити питання про оновлення обладнання до органу влади, який має фінансувати цей об'єкт, щоб у майбутньому на ньому не відбувалося подібних інцидентів.

 

Як повідомляла ТК, учора, 8 грудня, приблизно о 16.00 сталося відключення електропостачання телевізійної вежі (вул. Дорогожицька,10). Через це у столиці та ряді регіонів було припинено трансляцію більшості загальнонаціональних каналів.

 

Як пояснили ТК у Концерні РРТ, причиною відключення стало пошкодження двох запобіжників на трансформаторі. Переключення на іншу підстанцію не відбулося через те, що в цей час проводилися поточні сервісні електротехнічні роботи. О 17.10 наслідки аварії було усунено та живлення відновлено.

 

Оскільки аварія трапилася під час виступу Президента на Першому національному, то Віктор Ющенко закликав правоохоронні органи перевірити, чи не було це диверсією проти нього.

 

Василь Ілащук, президент НТКУ, запевнив ТК, що виступ Президента у запису було показано учора, 8 грудня, після вечірнього випуску новин (о 21.00).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY