detector.media
03.12.2009 18:30
Суд скасував ухвалу щодо заборони ТВі транслювати серіали компанії Гусинського

Господарський суд міста Києва своєю ухвалою від 3 грудня задовольнив  заяву ТОВ «ТелеРадіоСвіт» (канал ТВі) щодо скасування заборони трансляції серіалів, права на які обстоює New Media Distribution Company (NMDC), що пов'язана з бізнесменом Володимиром Гусинським. Про це повідомляє прес-служба ТВі.

 

ТВі звернувся до суду з проханням про відміну ухвали про заборону показу понад 100 серіалів. Підставою для скасування заборони, як ідеться в повідомленні каналу, є прокатні посвідчення на фільми, видані Міністерством культури України, а також довідка про перелік фільмів, які відповідачем не були придбані для показу. «А отже, до вирішення спору по суті підстави для забезпечення позову відпали», - йдеться в тексті судової ухвали.

 

Нагадаємо, 30 листопада Господарський суд міста Києва прийняв ухвалу для забезпечення позову компанії New Media Distribution Company (NMDC) проти ТОВ «Телекомпанії "ТелерадіоСвіт"» (телеканал ТВі). Згідно з документом, на час розгляду справи по суті ТВі заборонено транслювати  понад 100 серіалів, правами на  які володіє позивач.

 

У коментарях ТК генеральний продюсер ТВі Сергій Дем'янчук наголосив на тому, що 27 серіалів з переліку наданого позивачем канал не купував і не планував показувати. Зокрема це фільми, «День народження Буржуя», «На розі у Патріарших», всі сезони «Сищиків», «Крот-2», «Діти Арбату» тощо. Однак, за його словами, у списку є три  серіали, які ТВі збирається транслювати - «Катерина», «Троє з ФСБ» та «Розклад доль».

 

«Мені взагалі дивна ідея подання цього позову. Якщо в нас є прокатні посвідчення, то у нас є договір щодо купівлі цього  продукту. Прокатні посвідчення отримуються виключно за наявності ланцюжка прав, і Міністерство культури ніколи не видає прокатні посвідчення без належних документів. І остання ухвала підтверджує, що ми легально придбали ці серіали», - наголосив пан Дем'янчук.

 

ТК намагається отримати коментар у NMDC.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY