detector.media
02.12.2009 11:48
«Газпром-медіа» звинуватив «Відео інтернешнл» в антиконкурентних діях

Російський медіахолдинг «Газпром-медіа» розпочав відкриту боротьбу з найбільшим продавцем телереклами на російському ринку - компанією «Відео інтернешнл». Як пишуть «Ведомости», холдинг подав скаргу до Федеральної антимонопольної служби, звинувативши компанію в узгоджених діях з телеканалами та обмеженні конкуренції.

 

Про це виданню розповів Сергій Пискарьов, гендиректор сейлз-хаусу «Газпром- медіа». Він вважає, що ВІ та канали, яких обслуговує агенція, порушують ст. 11 закону «Про захист конкуренції». Лист до ФАС виглядає як заклик розібратися в ситуації. До нього не прикріплені докази та обґрунтування, тому ФАС дасть запит щодо цих даних до «Газпром-медіа» и тоді вирішить, що робити із заявою.

 

«Відео інтернешнл» - фактично єдиний конкурент «Газпром-медіа» у продажах телереклами. ВІ вже продає рекламні можливості  «Первого канала», ВГТРК, СTC Media, «Проф-медиа» тощо (усього 12 ефірних телеканалів), а з наступного року до її портфелю увійдуть канали «Національної медіагрупи» (НМГ, РЕН ТВ та «Петербург - Пятый канал»), яких поки що обслуговує «Газпром-медіа».

 

Джерела «Ведомостей» вважають, що війна вестиметься «на найвищому рівні». Два тижні тому засновник ВІ Михайло Лесин був звільнений з посади радника президента з жорстким формулюванням.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY