detector.media
01.12.2009 13:18
Гран-прі фестивалю Eurobest-2009 присуджено французькому Canal +

Гран-прі фестивалю реклами Eurobest-2009 в одній із найпрестижніших номінацій - TV/Cinema здобув ролик французького телеканалу Canal +. Про це повідомляє інтернет-видання «Новинар».

 

У дотепному ролику молодий чоловік розповідає, яким чином він опинився у шафі спальні заміжньої жінки.

 

Ще один переможець у цій номінації - телеролик Philips нідерландського агентстваTribal DDB.

 

У номінації «Медіа» переміг сайт «Ефемерний музей» для арт-проекту Launch Pampero Rum. Авторство належить агентству Leo Burnett-Португалія.

 

Кращою з-поміж креаторів зовнішньої реклами стала датська компанія Robert / Bboisen & Like-minded з постером для Suzuki.

 

У номінації «Принт» перемогла агенція Euro RSCG Group з рекламним макетом Цюріхського камерного оркестру.

 

Агентством року стало Ogilvy France. На другому і третьому місці розташувалися також французькі агентства - Euro RSCG Paris і Marcel Paris.

 

Мережею року визнана DDB, інтерактивним агентством року - Happiness Brussels. Почесну нагороду «Рекламодавець року» вручили Guinness.

 

Один з найвідоміших європейських рекламних фестивалів, Eurobest започаткував свою історію 1988 року. Цього року журі фестивалю отримало 4020 заявок, що майже на 2000 менше, ніж минулого року. 665 претендентів на призи пройшли у шорт-листи. Нагороди отримали 282 роботи.

 

Найбільше переможців у номінації Media: 48. По 37 нагород було вручено в TV / Cinema та Interactive. 34 нагороди отримала європейська зовнішня реклама, 30 - друкована, 35 - Direct, 22 - Design, 21 - Craft, 13 - Sales Promotion, 9 - Radio і 6 - Integrated.

 

Німеччині, яка в останні роки забирає більшість нагород на європейських фестивалях, цього року довелося трохи посунутися через Бельгію. Агентства обох країн отримали однакову кількість нагород - по 49. На другому місці опинилася Франція з 35 статуетками, далі йдуть Великобританія (32), Швеція (28) і Нідерланди (22).

 

 «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY