detector.media
27.11.2009 14:53
Російські журналісти наполягають на власному написанні назви Білорусі

Секретар Спілки журналістів Росії (СЖР) Михайло Федотов відмовився слідувати рекомендації російського Мін`юсту, згідно якої «Белоруссию» слід називати «Республикой Беларусь». Про це з посиланням на російське агентство «Интерфакс» повідомляє видання Lenta.ru.

 

Відповідне прохання до Міністерства юстиції раніше спрямував офіційний Мінськ. Однак голова СЖР наполягає на власному варіанті: «Рекомендувати може хто завгодно, кому завгодно і що завгодно, але вимовляти назви держав треба так, як слідує з російської мови. І якщо філологи скажуть, що слід казати "Беларусь" - добре, отже, " Беларусь"».

 

Втім, з паном Федотовим згодні не всі російські журналісти. Так, головний редактор газети «Московский комсомолец» Павло Гусєв підкреслив, що його видання використовуватиме обидва варіанти написання назви республіки.

 

Президент Російської Федерації Дмитро  Мєдвєдєв правильною назвою вважає «Беларусь».

 

У словнику авторитентоному російського довідково-інформаційного порталу  Gramota.ru не передбачено жодного написання назви країни. Слово «Украина» на вебресурсі зазначено. Щодо використання назви у місцевому відмінку, російські фахівці з граматики рекомендують писати «на Украине». Саме таку, не надто шанобливу версію замість варіанту «в Украине» вживають представники російських ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY