detector.media
26.11.2009 17:57
Газета «День» назве першого лауреата Премії імені Джеймса Мейса

27 листопада газета «День» назве ім`я лауреата Премії імені Джеймса Мейса за кращу публіцистичну роботу «Громадянська позиція». Про це повідомляють представники редакції видання.

 

Урочиста церемонія відбудеться о 16.30 в «Українському домі».

 

Премію заснували минулого року з ініціативи головного редактора газети «День» Лариси Івшиної. Протягом кількох місяців з часу оголошення конкурсу до оргкомітету надходили пропозиції та матеріали від претендентів на звання лауреата цієї високої нагороди з усієї України, а також Білорусі. Ці роботи подавалися на розсуд Громадської Ради Премії, до складу якої, окрім пані Івшиної, увійшли відомі громадські діячі - Надзвичайний і Повноважний Посол України Юрій Щербак (голова Ради), заступник директора Інституту історії України НАН України Станіслав Кульчицький, Голова Національної спілки журналістів Ігор Лубченко, журналіст та поетеса, дружина Джеймса Мейса Наталя Дзюбенко-Мейс, президент Національної радіокомпанії України Віктор Набруско, генеральний директор Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» Віктор Чамара.

 

Джеймс Мейс, видатний вчений, дослідник українського Голодомору 1932-33 років, протягом шести років працював журналістом газети «День», а також редактором англомовного дайджесту «Day». У серії «Бібліотека газети «День» вийшли друком збірки робіт «День і вічність Джеймса Мейса» (2005 р.) і «Джеймс Мейс: Ваші мертві вибрали мене» (2008 р.). Джеймс Мейс був ініціатором акції «Свічка у вікні», що стала для українців об'єднуючим символом у Дні пам'яті жертв Голодомору в Україні. 2004 року Джеймса з нами не стало. Премія імені Джеймса Мейса - своєрідна данина пам'яті великому журналісту і великому Українцю.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY