detector.media
26.11.2009 13:24
22 журналісти загинули під час кривавого нападу на Філіппінах

У числі 57 жертв кривавого нападу на Філіппінах - 22 журналісти, повідомляє РИА «Новости» із посиланням на агентства Reuters та Associated Press. Ідентифікація загиблих триває.

 

Вбивця добровільно здався поліції. За попередніми даними, це мер невеличкого містечка Дату Унсей Андаль Ампатуан-молодший.

 

Інцидент трапився 23 листопада у південному регіоні країни. Угрупування у складі 100 озброєних осіб, яких відносять до пануючого тут політичного клану Ампатуан перехопило конвой конкурентного клану Мангудадату, що рухався у напрямку міста Шаріф-Агуак. Делегація планувала зареєструвати для участі у виборах губернатора наступного року кандидатуру глави клану Есмаеля «Тото» Мангудадату (Esmael «Toto» Mangudadatu). Сам кандидат участі у конвої не брав, оскільки раніше отримував листи з погрозами. Конвой очолила дружина пана Мангудадату. Учасники супроводу, зокрема, 30 журналістів та дві жінки-адвокати.

 

24 учасників кортежу бойовики вбили на шосе, решту людей відвели до підготованої заздалегідь могили і розстріляли впритул.

 

Ситуація на півдні Філіппін традиційно загострюється з початком передвиборчих компаній. Значну частину регіону контролюють не урядові війська, а повстанські угрупування та представники кланів. В історії країни - десятки політичних вбивств. Мало не кожний дев`ятий мешканець Філіппін використовує незареєстровану зброю.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY