detector.media
19.11.2009 11:14
«Яндекс» переклався українською

Інтернет-компанія «Яндекс» переклала головну сторінку українського «Яндексу» (http://www.yandex.ua/) українською мовою, повідомляє піар-служба компанії. Також українською перекладено основні служби порталу - пошук, пошта, «Директ» і «Каталог». Решту сервісів розробники перекладуть найближчим часом.

 

Користувачі можуть самостійно вибирати мову сторінки - російську чи українську. Тим користувачам українського сегменту Інтернету, які встановили браузер з українським інтерфейсом, «Яндекс» намагається показувати сторінки тією самою мовою.

 

Як наголошують у компанії, локалізація стосується не лише мови інтерфейсу, а й змісту. За чотири роки роботи компанії «Яндекс-Україна» у всіх геозалежних пошуково-інформаційних сервісів «Яндексу» з'явилися версії для українських користувачів. Зокрема, пошук на yandex.ua надає перевагу українським ресурсам. Наприклад, на запит «президент» український «Яндекс» насамперед знаходить сайт Віктора Ющенка, а російський - Дмитра Медведєва. На картах 13 українських міст можна шукати назви міст і вулиць українською. У «Яндекс-новинах» понад 300 українських ЗМІ, а на «Яндекс-маркеті» - понад 170 українських магазинів.

 

«Чотири роки нашої присутності в Україні дозволили нам не лише покращити якість пошуку і локалізувати наші сервіси, а й зробити для України окремий портал», - цитує піар-служба генерального директора «Яндекс-Україна» Сергія Петренка. Як повідомляє компанія, щоденно «Яндекс» відвідують понад 1,7 млн користувачів з України.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY