detector.media
09.11.2009 17:20
Співробітники журналів компанії UPECO позиватимуться через зарплатні борги

Співробітники журналів «Нефтерынок», OilMarket та «Современная АЗС», видавцем яких є консалтингова компанія UPECO (ТОВ «Укрпетролконсалтинг»), готують судовий позов до роботодавця через борги із заробітної платні.

 

За словами колишнього головного редактора журналу «Нефтерынок» Сергія Куюна, особисто йому компанія заборгувала гроші майже за 10 місяців, його колегам - у середньому за 4 місяці. Щоб змусити роботодавця розрахуватися, журналісти мають намір звернутися до суду. Вони вже знайшли юридичну компанію, готову взятися за справу.

 

Щоправда, вважає Сергій Куюн, довести наявність «тіньової» частини зарплатні буде складно. А розмір офіційної зарплати не перевищував кількасот гривень. Тому, за його припущенням, більшість співробітників видавництва не наважуються приєднатися до списку позовників (наразі їх 5 осіб) і сподіваються мовчки дочекатися виплати усього боргу.

 

«Але власники цієї компанії - люди небідні», - зазначає Сергій Куюн, уточнюючи, що йдеться про Миколу Чернецького та Костянтина Бородіна (помічник Юрія Бойка, - ТК).

 

«Детектор медіа» звернулася до іншої сторони з проханням прокоментувати ситуацію. Микола Чернецький підтвердив, що компанія має певну заборгованість із заробітної платні. Але заперечив, що заборгованість настільки велика: «У нас є лише борг за вересень, і в цьому місяці ми плануємо його закрити». На його переконання, конфлікт роздули кілька «непорядних людей». На питання про те, для чого їм це потрібно, зазначив, що «у кожного свої цілі. Можливо, вони працюють на конкурентів».

 

У разі порушення судового процесу засновники доводитимуть свою правоту.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY