detector.media
09.11.2009 14:58
Ведуча Інтернет-трансляції Дитячого пісенного конкурсу Євробачення-2009 в дитинстві мріяла стати вчителем і присвятити своє життя дітям
Ведуча Інтернет-трансляції Дитячого пісенного конкурсу Євробачення-2009 в дитинстві мріяла стати вчителем і присвятити своє життя дітям
Саме тому на «Дитячому Євробаченні-2009» Катерина Тимошенко хоче допомогти учасникам забути про змагання і насолоджуватися святковою атмосферою конкурсу

Цьогорічний Дитячий пісенний конкурс Євробачення має одне нововведення - пряму Інтернет-трансляцію з бек-стеджа. Катерина Тимошенко та Артем Нікіфоров, які перемогли на конкурсі ведучих ДПКЄ-2009, що його проводив у вересні Перший Національний, вестимуть трансляцію для прихильників всесвітньої мережі з-за лаштунків Дитячого Євробачення.


Наразі молоді зірки «Дитячого Євробачення-2009» Катя й Артем готуються до свого міжнародного дебюту. Але серед безлічі справ вони знайшли час, щоб розказати прес-службі Першого Національного про себе, свою участь у Дитячому пісенному конкурсі Євробачення-2009 та підготовку до нього.


Катерина Тимошенко ще в дитинстві точно знала, що стане вчителем англійської мови і працюватиме з дітьми. Але коли виросла, то зрозуміла: найкращий суспільний важіль, який здатен допомогти неблагополучним дітям, - це телебачення. Саме через це вона мріє створити своє соціальне ток-шоу, завдяки якому вона змогла б допомогти українським дітям.


21 листопада Катерина Тимошенко працюватиме за лаштунками Дитячого пісенного конкурсу Євробачення-2009.

 

 

 

- Як ви дізналися про конкурс ведучих Дитячого пісенного конкурсу Євробачення-2009?

- Прочитала в Інтернеті на одному сайті, який спеціалізується на аналізі ЗМІ.



- І як прийняли рішення брати участь у кастингу на Першому Національному?

- По-перше, я дуже люблю дітей, адже за першою освітою я вчитель англійської мови. І, по-друге, мені здається, що я можу провести це шоу, адже працювала ведучою на декількох українських каналах і маю досвід телевізійної публічності. Мені дуже цікавий цей формат - тут є робота з дітьми, англійською мовою і прямий ефір. Поєднання усіх цих складових і допомогло мені прийняти рішення піти на кастинг.



- Як ви наразі готуєтесь до 21 листопада, коли відбудеться фінальний концерт ДПКЄ-2009?

- Перш за все я ознайомилася з анкетами усіх учасників Дитячого пісенного конкурсу Євробачення -2009 на офіційному сайті конкурсу. Намагаюся максимально часу приділяти англійській мові - дивлюся фільми, програми, спілкуюся з американцями, які можуть мені допомогти удосконалити мій мовний рівень. І морально готуюся до того, як найкраще побудувати свою розмову з дітьми, щоб підтримати, знайти потрібні слова.



- Ви вестимете конкурс разом з Артемом Нікіфоровим. Ви були знайомі з ним до кастингу?

- Ні, ми не були знайомі.



- Ви вестимете цей конкурс у парі і дуже важливим є взаєморозуміння між ведучими. Те, наскільки ви зможете гармонійно доповнювати одне одного, підтримати і зрозуміти в потрібний момент, - це вже половина успіху. Наразі ви якось збираєтесь з ним готуватися в парі, разом?

- Зараз ми не спілкуємося і готуємось окремо. Але коли ми брали участь у кастингу, то спілкувалися, пили разом каву. Після того, як нас оголосили переможцями, нам порадили розпочати командну підготовку, тому що дуже важливо, щоб ми розуміли і відчували одне одного. Я переконана, що ми ще маємо час, щоб поспілкуватися, краще пізнати одне одного. Але можу вам сказати, що ми дуже легко знаходимо спільну мову.



- Де саме ти вивчала англійську мову?

- Почала я навчання в школі з поглибленим вивченням англійської мови. В мене мама викладач англійської мови і вона з дитинства багато розмовляла зі мною англійською мовою. Здебільшого англійською і російською, тому у мене в школі виникли певні ускладнення з українською мовою. А після школи я вступила до Інституту іноземних мов на викладача англійської мови. У мене так у житті склалося, що все було пов'язано з англійською мовою. Я дуже багато подорожувала. Мені навіть випала можливість побувати в Америці і відвідати американську школу, подивитись, як там навчаються діти, на чому акцентують свою увагу, як з ними себе поводить учитель.



- Пам'ятаєте, як дізналися, що в цьому році Дитячий пісенний конкурс Євробачення відбудеться в Україні? Які це викликало у вас емоції?

- Дізналася я про це одночасно з тим, коли прочитала в Інтернеті про кастинг ведучих. І дуже зраділа, адже побачила в цьому шанс для себе долучитися до конкурсу, побачити і відчути Євробачення зсередини, поспілкуватися з учасниками та організаторами. Одним словом - побувати на «кухні» Євробачення. У 2005 році, коли Україна приймала доросле Євробачення, коли я дивилися на цей конкурс, його ведучих, то у мене народжувалась думка про те, що я б дуже хотіла, щоб колись до нашої країни знову повернувся конкурс Євробачення і я брала в ньому участь як ведуча. І ось саме в Дитячому Євробачення моя мрія справдилась.



- А ви своє майбутнє пов'язуєте з телебаченням?

- Так. Я думала про те, щоб створити своє соціальне ток-шоу, на якому можна обговорювати важкі й болючі питання для нашого суспільства, але не зациклюватися на негативі, шукати й позитивні речі в буденному житті українців. Але акцент я роблю на дітях. З дитинства я мріяла стати вчителем і присвятити своє життя дітям. І саме завдяки телебаченню я зможу вплинути на українців, звернути їхню увагу як на власних дітей, так і на дітей-сиріт.



- На чому ви будете концентрувати свою увагу як ведуча Дитячого пісенного конкурсу Євробачення-2009?

- Цей момент ще треба обговорювати з режисерами конкурсу. Але особисто я бачу цей конкурс, як свято для дітей. І саме через це я маю поводити себе не як учитель, а як подруга, усіляко підтримувати учасників. Не потрібно акцентувати увагу на тому, що це конкурс і тут буде один переможець, а решта - переможені. Треба створити атмосферу свята.



- Розкажіть про себе. Чим ви захоплюєтесь, як проводити свій вільний час?

- Я волонтер однієї міжнародної правозахисної організації. На сьогодні я працюю з такими дуже актуальними суспільними проблемами, як торгівля людьми, захист прав дитини та питання гендерної рівності. В минулому я дуже серйозно займалася балетом. Але коли переді мною постав вибір - іноземні мови чи професійний балет, я вибрала вивчення мов. Але кожного року 31 грудня я ходжу в Оперний театр на балет «Лускунчик» - це така традиція. Балет назавжди залишився в моїй душі. Окрім англійської мови, я ще знаю німецьку, але цього мені здалося мало і зараз я почала вивчати ще й французьку мову. У мене дуже активна життєва позиція - спорт, танці, навчання, багато часу приділяю своєму домашньому улюбленцю песику Умці.



- Що ви хочете отримати для себе від конкурсу Дитячого Євробачення?

- Я хочу отримати нових вражень, різнобічного спілкування з дітьми, досвід ведення такого масштабного дійства. Хочу побачити себе в новому образі бек-стейдж трансляція в Інтернеті. Цього року це буде нововведенням в Дитячому Євробаченні, і дуже цікаво, як це все буде відбуватися.



- Що для вас означає Дитячий пісенний конкурс Євробачення?

- Коли я працювала на одному телевізійному каналі, до нас прийшов перший учасник від України на Дитячому Євробаченні Назар Слісарчук. Ми розмовляли з ним і я подумала, що він такий маленький хлопчик уже пройшов через такий масштабний конкурс Євробачення. Я не пам'ятаю, скільки йому тоді було років, але він тримався не як дитина, він був упевнений, дорослий співак, який знає, чого хоче від життя, який вже бачить своє майбутнє, яке пов'язує з музикою. Саме тоді я подумала, що Дитяче Євробачення - це чудовий шанс для дітей відкрити в собі таланти, лідерські якості. Цей міжнародний конкурс допомагає маленьким обдарованим співакам і співачкам відкрити себе світові, показати свої таланти і, можливо, обрати свою майбутню професію.



Прес-служба Першого Національного

 

Інтерв`ю опубліковано на сайті www.1tv.com.ua

 

Фото - www.1tv.com.ua

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY