detector.media
07.11.2009 11:57
ІМІ: З початком виборчої кампанії кримські ЗМІ подвоїли кількість джинси

У зв'язку з початком виборчої кампанії у кримських ЗМІ вдвічі збільшилась кількість сумнівних матеріалів, що містять в собі ознаки прихованої реклами. Про це йдеться в звіті моніторингу дотримання журналістських стандартів громадської організації «Інформаційний прес-центр», оприлюдненому Інститутом Масової Інформації.

 

 Другий місяць поспіль джинсовим лідером залишається газета «Крымское время». Зі 125 сумнівних матеріалів у решті виданнях 100 були визначені експертами, як політична «джинса» і висвітлювали діяльність політиків та політичних сил. Переважно у публікаціях фігурував кандидат у президенти Сергій Тигіпко. Основні замовники комерційної джинси - компанії сфери мобільного зв'язку.

 

У в вересні кримські експерти у складі викладачів факультету журналістики Таврійського Національного університету ім. В.І. Вернадського Вікторії Кондратськой і Ольги Володченко, а також кореспондента «Інтерфакс-Україна» Валентини Карайваної визначили 49 сумнівних матеріалів.

 

Моніторинг здійснюється в рамках проекту «Моніторинг дотримання журналістських стандартів та підвищення медіаграмотності широкого кола українських громадян» в партнерстві з Інститутом Масової Інформації за підтримки громадської організації Internews Network «У-Медіа».

 

«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY